на живо

С усмивка към 2018-а (ВИДЕО)

Ивет Лалова изпраща годината с два полуфинала на световното първенство в Лондон

Най-бързата ни лекоатлетка Ивет Лалова ще реши през януари дали ще пропусне зимния сезон. Топспринтьорката изпраща с усмивка 2017 година.

На световното първенство през лятото в Лондон атлетката стартира в два полуфинала на 100 и 200 м, като остана на крачка от битката за медалите в по-дългия спринт.

"Годината след олимпийски игри винаги е много трудно, най-вече да намериш мотивация, защото нямаш такава голяма цел каквато е една олимпиада. Затова винаги в тези години повечето атлети си взимат почивка, някои раждат деца, други пропускат сезона. Аз реших да не пропускам и смятам, че това беше много добро решение, защото не зная още колко сезона ми остават и искам да изживея всичките прекрасно", каза чаровната Ивет пред bTV.

Българката ще прецени в началото на следващата година дали ще пропусне зимния сезон. Подготовката й изцяло е насочена към европейското първенство в Берлин през лятото.

"Не знам дали зимата ще участвам на световното първенство, тъй като 60 м не е моята дисциплина, но със сигурност моята основна цел ще бъде европейското през август в Берлин. Разбира се, още през януари ще видя какво е нивото ми. Ще направя няколко старта. Каквото и да направя през зимата, то ще ми бъде много полезно за лятото", добави тя.

Дори и на Коледа, Ивет Лалова ще намери време за тренировка. В залата с нея отново ще бъде съпругът ѝ Симоне Колио.

Тагове: