на живо

Севилска страст в Страната на изгряващото слънце (ВИДЕО)

Историята на Шота и Татсуя, която вдъхнови футболния свят

Шота Сато и Татсуя Сампей са главни герои в история за магията на футбола в Далечния изток. Те заемат централно място в една приказка за мечтите, които не признават границите на език, култура, родина или дори континент.

Преди няколко години двамата японци поемат на пътешествие към непознатата Европа. Англия и Испания са първите им дестинации, а сред спирките им е и Севиля.

Влюбват се в града от пръв поглед. Но страдали искрено, когато научили за неочакваната смърт на местния любимец Антонио Пуерта.

Снимка: Getty Images

Успели да разгледат клубната база на андалусийците и да попият от атмосферата на "Рамон Санчес Писхуан". След няколко дни из улиците на града осъзнали, че футболният "Севиля" е техният отбор. И че никога повече няма да позволят на бляскавите "Реал" и "Барселона" да ги заслепят с многобройните си титли и несметни богатства. 

"Севиля" запалва в тях непознат огън, който се превръща в ритъма на жизнения им път.

Представете си реакцията на тези привърженици, когато разбират, че любимият им отбор ще бъде на лятно турне в Япония. Първото, което Шота и Татсуя правят, е да разчистят графиците си за двете седмици, през които "Севиля" ще бъде в тяхната родина.

Те не само намират начин да изминат близо 500 километра от Йокохама до Осака, но и успяват да стигнат навреме за последната част от обиколката на испанския тим. Гледат на живо мача срещу "Кашима Антлърс", след което изпращат тима до летището.

Всеки ден Шота и Татсуай чакат с трепет футболистите да пристигнат за тренировка и си тръгват чак, след като и последният член на щаба на "Севиля" напусне базата.

Отдадеността им впечатлява играчите, които започват да се обръщат към тях по малко име и не пропускат възможност да се снимат за спомен с най-големите си фенове в Япония.

Последното футболно приключение на двамата се състои в прелетяването на 12 000 километра до сърцето на Андалусия за осъществяването на още една голяма мечта - да изгледат от трибуните на "Рамос Санчес Писхуан" мач от испанското първенство. Те стават свидетели на победата с 1:0 срещу "Лас Палмас", а на следващия ден заминават за Мадрид за гостуването на "Атлетико" на новия "Уанда Метрополитано". Японците дори успяват да си намерят места в хотела, в който отсядат техните любимци.

"Севиля" губи от "дюшекчиите", но това не помрачава настроението на Шота и Татсуя.

Страстните севилски фенове вече са си у дома. Те се прибраха в Япония с куфари пълни не само с дрехи, но и с незабравими спомени, които ще ги топлят до края на дните им.