на живо

Способни ли са Арсенал и Ювентус на чудо на чужд терен?

Тази вечер в каналите на bTV Media Group ще може да гледате два от най- вълнуващите 1/8- финални мачове реванши в "Шампионска лига". От 21:45 часа, по bTV Action, Барселона приема Арсенал на "Камп Ноу". Със същия начален час, но по RING, Ювентус гостува на Байерн Мюнхен.

Каталунците посрещат Арсенал в една от най- силните си години. Те нямат загуба в 37 поредни мача и са спечелили последните си осем. Включително и гостуването си на „Емиратс” с 2-0  в първия сблъсък между двата тима преди три седмици. В тазгодишното издание на „Шампионска лига” Барселона е единият от двата тима без загуба до момента. Другият е Реал Мадрид.

В последния си двубой от „Ла Лига” Барселона спечели с впечатляващото 6-0 срещу Хетафе. Очаква се ударното трио MSN (Меси, Суарес, Неймар) да даде всичко от себе си за да осигури класиране на 1/4- финал, след като Суарес пропусна последния мач от „Примера Дивисион”. Луис Енрике няма да може да разчита на Жерар Пике, а причината за това е натрупани жълти картони .

Настроението на тренировките на Барселона преди реванша изглеждаше изключително добро, след като дори няколко деца поритаха и си направиха снимки с футболистите по време на вчерашното занимание.

Добрата новина  в лагера на „артилеристите” е завръщането на Лоран Косчиелни, който бе контузен. Извън групата, обаче, остава един от лидерите на тима- Петър Чех, който ще отсъства от терените още няколко седмици. Арън Рамзи също е аут.

Моментната форма на лондоначни не е особено впечатляваща. От последните си шест мача във всички турнири те са спечелили само един, загубените са четири, а равенството- едно. Уикендът също не бе особено приятен за тях, след като допуснаха загуба с 1-2 от Уотфорд и бяха отстранени от „ФА Къп”, което увеличи долъпнително напрежението върху Арсен Венгер.

Снимка: Getty Images

В последните мачове дори бяха забелязани плакати сред феновете на Арсенал, призоваващи френският специалист да напусне клуба.

Ако Арсенал отпадне от „Шампионска лига” на 1/8- финал днес, то това ще е шести поредени път за артилеристите. Малка надежда носи факта, че те нямат загуба в последните си три гостувания в елиминационната фаза на турнира (две победи и едно равенство).

В предишните осем срещи между тези два отбора зрителите видяха общо 29 гола, или средно по 3,6 на мач.  

Снимка: Getty Images

В другата среща на „Алианц Арена” Байерн приема Ювентус след равенство 2-2 преди три седмици в Торино.

На този етап проблемите в лагера на „бианконерите” изглеждат по- сериозни. Със сигурност Масимилиано Алегри няма да може да разчита на Пауло Дибала, Джорджо Киелини и Клаудио Маркизио. В последният момент наставникът ще прецени дали да използва Марио Манджукич.

Пеп Гуардиола има обичайните за този сезон неприятности със защитниците си. Холгер Бадщубер и Джером Боатенг са контузени и пропускат двубоя. При тези обстоятелства се очаква четиримата пред Мануел Нойер да са Филип Лам, Джошуа Кимих, Дейвид Алаба и Хуан Бернат. Въпреки това, баварците са допуснали само едно поражение в последните си 15 срещи, а през уикенда те разгромиха Вердер Бремен с 5-0.

Статистиката показва, че Ювентус няма успех при визитите си в Мюнхен от 12 години насам. От тогава те са записали две загуби и едно равенство. „Бианконерите”, обаче, се намира в добра моментна форма. Те са спечелили 18 от последните си 19 срещи в „Серия А”. В последният двубой от първенството те стигнаха до минимален успех с 1-0 над Сасуоло.