на живо

"Торино" удържа победата в зрелище срещу "Дженоа"

"Биковете" не бяха печелили от средата на септември

"Торино" постигна трета победа от началото на сезона в италианската Серия "А", печелейки драматично с 3:2 домакинството си на "Дженоа".

Двубоят бе първи от деветия кръг на шампионата, а за "биковете" успехът е изключително ценен, след като добрата им игра в предходните четири двубоя за първенство осигури само две равенства, две загуби и две точки. "Грифоните" от своя страна затвърдиха слабата си форма, оставайки без победа в шест поредни срещи от калчото и само една в рамките на първите девет кръга - идентично представяне със случилото се през сезон 2020/21 и 2017/18.

Наскоро възстановилият се от контузия Андреа Белоти не бе сред титулярите на "Торино", но неговите съотборници започнаха по-активно и поведоха в 14-ата минута. Точен с глава бе Антонио Санабрия след прекрасно центриране на Кристиан Ансалди.

"Дженоа" получи гол в девети пореден шампионатен мач, а изоставането дори се увеличи в 31-ата минута. Санабрия този път бе в ролята на асистент за Томазо Побега, който вкара втория си гол за сезона. Халфът, който играе като преотстъпен от "Милан", стана четвъртият полузащитник, роден след 1999 г., който бележи поне осем гола в италианския елит, след Деян Кулушевски, Амед Траоре и Николо Дзаниоло.

"Грифоните" за пореден път демонстрираха коренно различна игра след почивката, вече като изоставащи в резултата. Те възстановиха надеждите си за положителна развръзка чрез гол на Матия Дестро в 69-ата минута.

Нападателят се разписа в четвърти последователен мач от Серия "А" за първи път от март 2014 г. Той вече има шест гола в настоящото издание на първенството, изоставайки с един от лидера при голмайсторите Чиро Имобиле.

Малко след това гол във вратата на гостите бе отменен от ВАР заради нарушение при изграждане на атаката, но все пак в 77-ата минута "Торино" възстанови двойния си аванс. Влезлият на смяна Денис Прат подаде на Йосип Брекало, който регистрира второ попадение за сезона. Успехът изглеждаше сигурен, но за шести път в девет кръга "биковете" допуснаха гол след 80-ата минута и трябваше да запазят концентрация до самия край. Фелипе Кайседо реализира дебютно попадение с екипа на "грифоните", но и то не помогна за избягване на пето поражение.

"Дженоа" отново се доказа като любим съперник на "граната" в калчото. "Биковете" записаха седма победа в последните девет мача от съперничеството, като в този период нямат нито една загуба. У дома те не са регистрирали поражение срещу "грифоните" в десет последователни двубоя от 2009 г. насам.

"Торино" събра 11 точки и се изкачи до 10-о място в класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга. "Дженоа" остава в зоната на изпадащите с шест точки, а би било изненада, ако треньорът Давиде Балардини запази поста си и за гостуването на "Специя" в средата на следващата седмица.