на живо

УЕФА порица ПСЖ заради подигравки (ВИДЕО)

Европейската футболна централа определи поведението на играчите в мач от Шампионска лига като "неподходящо"

От УЕФА са изпратили официално писмо до "Пари Сен Жермен" този вторник, в което изразяват възмущението си от поведението на играчите на френския първенец в осминафиналната среща-реванш с "Борусия" Дортмунд от Шампионска лига. Според евроцентралата деянието им, а именно - подигравките с нападателя на германците Арлинг Холанд, е "недостойно".

Финансова санкция за клуба няма да има. Това обаче е поредният случай, в който Неймар провокира клуба да "блесне" в лоша светлина.

Осминафиналът-реванш между "Пари Сен Жермен" и "Борусия" Дортмунд беше един от последните изиграли се в Шампионска лига преди спирането на всички футболни дейности заради коронавируса. Парижани победиха германците с 2:0 и се класираха за четвъртфиналите.

Горчилката за "Борусия" не се състоеше само в поражението, но и в надменното поведение на състава на Томас Тухел. След първия гол в мача на "Парк де Пренс", звездата на ПСЖ - Неймар - използва радостта на Арлинг Холанд, с което недвусмислено показа усмиването си към новоизгравящата звезда. Норвежецът изрази своята радост след гола си в първия мач, сядайки на земята и имитирайки метидация.

След реванша в Париж всички от ПСЖ (с изключение на Кейлор Навас и Единсон Кавани) се наредиха по идентичен начин и негласно се подиграха с Холанд.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: