на живо

Ули Вегнер тренира Кубрат от болничната стая

Германският специалист се възстановява от фрактура на бедрото

Легендарният треньор Ули Вегнер се занимава с тактическата подготовка на Кубрат Пулев от болничната стая, пише Märkische Oderzeitung.

77-годишният германец продължава възстановяването си от фрактура на бедрото в рехабилитационна клиника в Хопергартен, но съветва оттам Кобрата, на когото предстои двубой за световната титла в тежката категория срещу Антъни Джошуа.

"Шефът на болницата е спортен фен и ми позволи... Този мач е голяма отговорност за мен. Става дума за милиони зрители и милиони евро. Аз обаче нямаше да приема работата, ако не бях сигурен, че Кубрат има всички качества да си тръгне като победител", заявява Вегнер.

Мачът с Джошуа в Лондон е насрочен за 20 юни, но най-вероятно да бъде отложен заради пандемията. Нещо, което самият Кубрат потвърди в специално интервю за bTV.

За по-големия от братя Пулеви, това е втори шанс да се боксира за световната титла. През октомври 2014 г. той загуби от Владимир Кличко, като поражението остава единственото в професионалната му кариера до момента.

Кубрат тренира под ръководството на Ули Вегнер от януари 2015 г. а оттогава постигна цели 8 победи: срещу Джордж Ариас (Бразилия) на 17 октомври 2015 г., Морис Харис (САЩ) на 5 декември 2015 г., Дерек Чисора (Великобритания) на 7 май 2016 г., Самюъл Питър (Нигерия) на 3 декември 2016 г., Кевин Джонсън (САЩ) на 28 април 2017 г., Хюи Фюри (Великобритания) на 27 октомври 2018 г., Богдан Дину (Румъния) на 23 март и Райдъл Букър (САЩ) на 9 ноември 2019 г.

Ули Вегнер е считан за един от най-добрите треньори в света на бокса. Под негово ръководство германските представители имат 150 медала от олимпийски игри, световни и европейски шампионати, а 65 от тях са златни. Работил е с имената като Свен Отке, Артур Абрахам, Роберт Хелениус и Марко Хук.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: