на живо

За спорта, успехите и мечтите (ВИДЕО)

Радослав Янков и Александра Жекова пред камерата на bTV

Радослав Янков и Александра Жекова са лицата на българския зимен спорт. Двамата застанаха пред камерата на bTV и споделиха специално за предаването "120 минути" как се чувстват след състезанията в Банско.

На родна земя Янков завърши на първо място на стартовете в петък, а днес остана втори.

"Емоцията беше невероятна. Сравнявам успеха в петък с първата си победа миналата година, дори със спечелването на Големия кристален глобус. Радвам се, че се случи пред българска публика. Това беше нещо страхотно... Усещам страшно много подкрепа от всички. Просто нямам думи... Благодаря на хората, които дойдоха тук и подкрепиха мен и Сани. Това помага. На старта, колкото и да се опитвам да не мисля за това нещо, да се абстрахирам, то дава една сила", каза Янков.

"Много хора ми казваха, че трябва да стана първи, други, че каквото и да направя ще е добре дошло. Аз се боря докрай и днес бяха малко разочарован след финала. Главата ми е пълна с хубави пожелания. Благодаря на всички! Никога не съм карал пред такава публика. Един единствен път съм виждал повече - на олимпийските игри в Сочи. Сигурен съм, че и другите състезатели са били изумени от феновете, както и от условията, които Банско предложи. "

Ако Радослав Янков е Принца на българския сноуборд, Сани Жекова е Принцесата. Тя спечели малкия финал в спринткроса. Пред bTV Жекова сподели как се чувства след състезанията в Банско и какви цели си е поставила за 2017 г.

„Добре съм. Беше един прекрасен ден и съм много положително заредена и щастлива... Мисля, че най-добрите емоции за мен бяха вчера, когато Радо спечели, защото той направи едно уникално каране. Той наистина показа класа над останалите."

"Беше просто прекрасно. Мисля, че това беше върха на емоциите за този уикенд. Днес бях много спокойна. Времето беше лошо, но въпреки това публиката не ни предаде, беше с над до края, беше много емоционална и наистина се раздаваше от сърце, което беше страхотно за мен като състезател да изпитам като енергия.”

„Моята кариера е доста дълга. Имах много хубави възходи и не толкова успешни моменти. Много е трудно да останеш високо, сред най-добрите, но аз вярвам, че този момент отново ще се върне за мен. На този етап, тъй като фокусът е изцяло върху кариерата, бих искала отново да се върна сред най-добрите три. Това е цел номер едно! След това вече ще мисля и за по-личните мечти. Семейство, деца, бизнес, образование и усъвършенстване в други сфери са след това.”

„На феновете пожелавам да споделят повече своята любов и емоциите си, да обменят опит, да се радват на момента тук и сега, защото той е уникален и по някакъв начин специален, да не живеят в миналото или бъдещето. Просто им изпращам много любов. Щялата тази любов, която те ми дават, която аз усещам, трябва да знаят, че се връща обратно и към тях”

Тагове:

@