на живо

Зидан на крачка от нов рекорд в испанското първенство

"Реал" Мадрид записва най-добрия старт от 2009 г. насам

Twitter

Победата на "Реал" Мадрид над "Еспаньол" с 2:0 в мач от четвъртия кръг на испанското първенство е под номер 16 за клуба в Примера дивисион.  По този начин "белите" изравниха рекорда на "Барселона" от сезон 2010/11, когато начело на каталунците бе настоящият треньор на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола.

"Блаугранас'" подобриха постижението от 1960/61, когато наставник на мадридчани бе смятаният за най-успешен треньор в историята на клуба Мигел Муньос.

За 14 сезона, той има завоювани цели девет титли в Примера дивисион, два пъти е печелил Купата на европейските шампиони (КЕШ) и три пъти Купата на краля.

Oт 200 дни насам възпитаниците на Зинедин Зидан имат единствено победи, натрупвайки общо 48 точки в испанското първенство.

Последната поражение на "Лос бланкос" е в дербито срещу градския им съперник "Атлетико" Мадрид на 27 февруари 2016 г., което се оказа фатално за "белите", тъй като загубиха шансовете си за титлата в "Ла Лига".

"Реал" записва и най-добрият си старт от сезон 2009/10 насам. Мадридчани имат 4 победи в 4 срещи от първенството и пълен актив от 12 точки на сметката си.

Зидан има шанс да подобри постижението на Мануел Пелегрини, който преди 7 години стартира кампанията с 5 поредни успеха.