на живо

Светослав Иванов Светослав Иванов

Водещ и автор на "120 минути"

Светослав Иванов е журналист на bTV Новините и водещ на знаковото обзорно актуално предаване „120 минути“. Автор е на едни от най-значимите български документални филми за Близкия изток от страни като Ирак, Афганистан, Иран, Либия, Палестина, Израел, Ливан и много други.

Носител е на множество престижни награди, сред които „Робер Шуман” на Европейската комисия за разследването „Полумесец в Короната” за ислямистките движения в Лондон, награда от Съюза на българските журналисти (СБЖ) за принос към телевизионната журналистика – „Златно перо” през 2016 г., трикратно е обявен за „Репортер на годината” от колегите си в bTV – през 2008, 2009 г. и 2012 г. През 2018 г. взима награда от медийния конкурс „Светове и цветове“ в категория „Телевизия“ за цялостен обществен отзвук от изданията на предаването. През 2021 г. Светослав Иванов заслужи голямата награда за цялостен принос „Даниела Сеизова - в името на живота“, както и отличие за висока езикова култура от Софийския университет.

Завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски” със специалност „Журналистика”. Специализирал е в ООН в Ню Йорк и Женева през 2012 г., а през 2018 г. завършва специализирана програма по Negotiation Mastery (Майсторство в преговорите) в Harvard Business School. Журналистическата му кариера започва в Дарик радио, където е репортер и водещ.

Светослав Иванов представя на зрителите на bTV ексклузивни срещи с хора от цял свят като Сесилия Саркози, Лех Валенса, Виктор Юшченко, Ахмет Давотоглу, бившият директор на ЦРУ Джеймс Уулси, бившият агент на КГБ Михаил Любимов, Рибал ал Асад, Ричард Брансън, Джордан Белфърт и много други. Негови статии са публикувани в някои от най-авторитетните печатни издания, сред които британския вестник The Independent.

Автор е на хитовия сборник „Там, където загинаха дърветата“ (2015) с пътеписи от най-горещите точки на света. Книгата влиза в класацията на най-продаваните книги в България през 2015 г. Втората книга на Светослав Иванов – „Чудовища и будители” (2017), събира 75 коментара от мини рубриката му, в която в началото на всяко предаване коментира най-интересните теми от седмицата.

Светослав Иванов е автор и на филмите: „Бегълци в Лондон“, „Пътят след София“, „Иран на Хомейни“, „Либия преди и след Кадафи”, „Защо тъгува Ратко Младич”, „Ромео и Жулиета от Близкия Изток” и др.

Коментар на водещия: Записки по едно очаквано пропадане

Каква ще е съдбата на ДПС, нейните ръководители и бизнес крила – тепърва ще разберем, като този процес ще става все по-ясен и все по-публичен

Коментар на водещия: В черната дупка на българската политика

Радикализацията им ни отврати. Начинът, по който се опитаха да ни разделят подхрани апатията

Коментар на водещия: Бъдеще като миналото

Защо отново паднахме далеч под избирателната активност на останалите страни от ЕС?

Франсоа Валериан: Не е нужен европейски закон „Магнитски“, а здрави съдебни системи

Политиците се опитват да ни убедят, корупцията във властта е нещо нормално, коментира директорат на „Прозрачност без граници“

Коментар на водещия: За българските думи

Любимата ни дума издава представата ни за живота тук и сега

Коментар на водещия: Когато миналото се огледа в теб

Колелото на историята се завърта отново и миналото се озъбва от тъмнината на забравата

Коментар на водещия: Къща от китайски карти

В продължение на две десетилетия Европа ставаше все по-зависима от неевропейско производство, а „Произведено в Китай“ пише от дрехите във Франция, пастата в Италия, до мартениците в България

Коментар на водещия: Светлина

Християнството е първата религия, която отваря своите универсални ценности и послания към всички хора по света

Коментар на водещия: В българския кръг

Някой да изключи машината на времето, моля

Коментар на водещия: Външна политика за начинаещи

Наблюдаваме разделение, при което никой не носи отговорност за нищо