на живо

Светослав Иванов Светослав Иванов

Водещ и автор на "120 минути"

Светослав Иванов е журналист на bTV Новините и водещ на знаковото обзорно актуално предаване „120 минути“. Автор е на едни от най-значимите български документални филми за Близкия изток от страни като Ирак, Афганистан, Иран, Либия, Палестина, Израел, Ливан и много други.

Носител е на множество престижни награди, сред които „Робер Шуман” на Европейската комисия за разследването „Полумесец в Короната” за ислямистките движения в Лондон, награда от Съюза на българските журналисти (СБЖ) за принос към телевизионната журналистика – „Златно перо” през 2016 г., трикратно е обявен за „Репортер на годината” от колегите си в bTV – през 2008, 2009 г. и 2012 г. През 2018 г. взима награда от медийния конкурс „Светове и цветове“ в категория „Телевизия“ за цялостен обществен отзвук от изданията на предаването. През 2021 г. Светослав Иванов заслужи голямата награда за цялостен принос „Даниела Сеизова - в името на живота“, както и отличие за висока езикова култура от Софийския университет.

Завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски” със специалност „Журналистика”. Специализирал е в ООН в Ню Йорк и Женева през 2012 г., а през 2018 г. завършва специализирана програма по Negotiation Mastery (Майсторство в преговорите) в Harvard Business School. Журналистическата му кариера започва в Дарик радио, където е репортер и водещ.

Светослав Иванов представя на зрителите на bTV ексклузивни срещи с хора от цял свят като Сесилия Саркози, Лех Валенса, Виктор Юшченко, Ахмет Давотоглу, бившият директор на ЦРУ Джеймс Уулси, бившият агент на КГБ Михаил Любимов, Рибал ал Асад, Ричард Брансън, Джордан Белфърт и много други. Негови статии са публикувани в някои от най-авторитетните печатни издания, сред които британския вестник The Independent.

Автор е на хитовия сборник „Там, където загинаха дърветата“ (2015) с пътеписи от най-горещите точки на света. Книгата влиза в класацията на най-продаваните книги в България през 2015 г. Втората книга на Светослав Иванов – „Чудовища и будители” (2017), събира 75 коментара от мини рубриката му, в която в началото на всяко предаване коментира най-интересните теми от седмицата.

Светослав Иванов е автор и на филмите: „Бегълци в Лондон“, „Пътят след София“, „Иран на Хомейни“, „Либия преди и след Кадафи”, „Защо тъгува Ратко Младич”, „Ромео и Жулиета от Близкия Изток” и др.

Шефът на НАП пред bTV: В Левски са по-дисциплинирани, но все още има дълг (ВИДЕО)

Те погасяват текущи задължения и малко от старите, обяви Румен Спецов

Коментар на водещия: Към учениците

Никога не наричайте България - „тая държава“, защото това е нашият дом

Ексклузивно в "Роуминг": Бащата на Бионсе - "Роди се звезда"

Днес Матю Ноулс е сред най-уважаваните музикални продуценти

Коментар на водещия: Агресията

Има кой да те защити, ако това се наложи?

Коментар на водещия: По българския път

От ''Мила, реформо, не мога да те позная!'', до ''Мила, реформо, изобщо не си мръднала''!

Коментар на водещия: Лято 2023

Българският туристически сектор трябва много сериозно да анализира случващото се и да предложи адекватни мерки

Коментар на водещия: Миналото – новото бъдеще

Много опасно става, когато „утрешният ден“ бъде заменен с „вчера“

Коментар на водещия: Войната за мира

Кой води война, за да има мир?

Изп. директор на Вайбър: Съобщенията и разговорите са криптирани, никой не ги следи

„Много хора си мислеха, че ИИ няма да може да твори, но той вече рисува и създава музика“, каза Офир Еял

Коментар на водещия: Битката за интелекта

Представата за знание вече не е на един клик, а на един въпрос към чатбота