на живо

Историческо: Баща и син Джеймс заедно в Лейкърс (ВИДЕО)

Младият Брони бе избран от тима на баща му в драфта

Историческо: Баща и син Джеймс заедно в Лейкърс (ВИДЕО)
 

Исторически ход предприе 17-кратният шампион на НБА ЛА Лейкърс! "Езерняците" събраха в един отбор голямата звезда ЛеБрон Джеймс и синът му Брони. 

Младият баскетболист беше избран под номер 55 в Драфта на НБА. Така от новия сезон той ще носи същия екип като 40-годишният му баща. Те ще са първите баща и син, играещи в един и същи отбор в НБА.

Снимка: Getty Images

До момента Брони играеше за Южнокалифорнийския университет на позицията гард (4,8 точки с 36% успеваемост и 2,8 борби), а отскоро той тренира с Лейкърс, така че изборът му не е изненада. 

Снимка: Getty Images

Според медиите в САЩ по този начин от клуба се опитват да задържат и 4-кратния шампион и носител на 4 награди за Най-полезен играч в НБА ЛеБрон. През миналия сезон той игра в 71 мача, като имаше средно по 25,7 точки на мач. 

Феновете обаче не са доволни от избора. През юли 2023 г. Брони получи сърдечен арест по време на тренировка. Той вече е напълно възстановен и готов за игра, но почитателите смятат, че от Лейкърс са пропилели избора си в Драфта само за да осъществят маркетингов удар.