на живо

Плащат 75 000 долара, за да видят чакан рекорд на Леброн

Краля поглежда все по смело към постижението на Карийм Абдул-Джабар

Reuters

Леброн Джеймс е на път да покори един от най-големите върхове в историята на НБА. Суперзвездата на „Лос Анджелис Лейкърс" се нуждае от още 89 точки, за да задмине рекорда на Карийм Абдул-Джабар и да се превърне в най-великия реализатор в историята на редовния сезон в най-силното първенство на света.

Към този момент крилото може да се похвали с 38 299 точки и се приближава до постижението на Джабар с всеки изминал мач. Прогнозите сочат, че това ще се случи на 8 февруари (сряда), когато „езерняците“ ще домакинстват на „Оклахома Сити Тъндър“.

Според различни източници най-скъпите седящи места в „Крипто Арена“ достигат до 75 000 долара. Става въпрос за местата, които се намират най-близко до паркета. От другата страна най-евтините пропуски са на стойност 315 долара.

Преди това „Лейкърс“ трябва да изиграят още две срещи, които са гостувания на „Индиана Пейсърс“ и „Ню Орлиънс Пеликанс“. През този сезон американецът записва средни показатели от 30.2 точки, 8.5 борби и 7.1 асистенции за 41 двубоя отвъд океана.

„Ще го подобря рекорда на Карийм, въпрос на време е кога ще го направя. Няма да ходя никъде. Ще играя поне още няколко години“, отбеляза Краля след победата на калифорнийци срещу „Ню Йорк Никс“ тази нощ.