на живо

Кубрат Пулев се завръща в "Хангар"! (ВИДЕО)

Ще се бие с поляка Вавжик в средата на декември

Кубрат Пулев се завръща в "Хангар"! (ВИДЕО)
 

Най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев отложи битката си срещу Анджей Вавжик с две седмици и премести сблъсъка от Чикаго в Калифорния.

Пулев ще се бие с 36-годишния поляк на 14 декември в легендарната зала „Хангар“ в Коста Меса.

Първоначалното двубоят беше насрочен за 2 декември в Чикаго, а по-късно Кубрат обяви в социалните мрежи, че ще се бие на този ден, но в Маями на боксова гала, организирана от Дон Кинг.

В крайна сметка, обаче специализираното издание boxrec.com информира, че боят ще е в Калифорния.

В момента Пулев е на подготвителен лагер в Лас Вегас, където направи и няколко тренировки с ММА боеца Благой Иванов.

Зала "Хангар" в Коста Меса е добре позната на Кобрата. Той победи там Богдан Дину, а след това постигна още две победи на американска територия срещу Райдъл Букър и Джери Форест. Последната среща беше през май 2022 г.

Именно в "Хангар" около мача си с Дину Кубрат се запозна с репортерката Джени Суши, а по-късно беше обвинен от нея в сексуален тормоз и изтърпя наказание.

Пулев не се е боксирал от лятото на 2022 г., когато отстъпи на Дерек Чисора в Лондон. На професионалния ринг балансът му е 29 победи и 3 загуби.

Съперникът му Анджей Вавжик е с актив от 34 победи и две поражения в кариерата си. Полякът е висок 195 см. Една от загубите на Вавжик е през 2013 г. срещу руснака Александър Поветкин, когато бе нокаутиран.

На същата гала, на 14 декември в Коста Меса, най-вероятно ще се бие и Тервел Пулев.

По-малкият от двамата братя се боксира в "Хангар" през април, когато нокаутира Джоел Ходжгрийн. 

В САЩ Тево записа 17-и успех от 18 мача в полутежка категория. Въпреки, че преби Ходжгрийн-Пантерата, българинът се върна от Щатите с фрактура на реброто.

А докато се възстановяваше, стана... доктор. Бащата на трима сина получи образователната степен, след като защити дисертация в Национална спортна академия "Васил Левски" в края на юни.

Темата на научния му труд бе "Ефективност на експерименталната комплексна методика в бокса".