на живо

Епизод 7: Какво тук значи едно счупено ребро? (ВИДЕО)

„В ръкавиците на Пулеви“, прокобата на „Хангара“ за братята продължи, но и те продължиха с победите

 

Победа. С нокаут. Ударно завръщане в елита. Заявка, че тепърва с него ще бъде интересно на ринга. Всичко това даде Тервел Пулев днес, навръх Разпети петък за България.

17-и успех в 18 мача във визитката му на професионален боксьор в полутежка категория. 14-и нокаут. Висока класа. И много, много силна воля и характер, които му помогнаха по нищо да не си проличи, че е в агония от болка от рунд 1.

Джоел Ходжгрийн по прякор Пантерата не беше от калибъра на Тервел. Голяма му беше само устата в интервютата след кантара. Българинът го помете в три рунда, а четвърти нямаше, тъй като Ходжгрийн не посмя да се върне към битката.

След тежкия нокдаун и канонадата от силни удари в края на третия рунд беше ясно, че от синия ъгъл ще развеят бялата кърпа. Това, което никой един от нас, които искахме Тервел да победи и вярвахме в него не знаеше е, че силната болка в ребрата, с която се е боксирал почти от гонга насам, си е предвестник на тежка контузия.

Фрактура на реброто. И позитивно мнение от лекарите, че „все пак трябва да сме доволни“ и че „можело да бъде далеч по-зле“. След почти 4-часов престой в спешното на местна болница в Ориндж Каунти и двучасов обстоен преглед, плюс рентгенова снимка, диагнозата на Тервел беше поставена:

Фрактура на реброто.

Няма страшно. Братя Пулеви са мъжки момчета. Няма нещо, през което да не са минали и обикновено минават двамата, заедно. И сега беше така. Неотлъчно един до друг по време на часовете преди самия мач, по време на решителните минути на концентрация в съблекалнята, заедно в ъгъла на ринга, заедно по пътя към ринга под звуците на „Притури се планината“ – песен, която те кара да настръхваш независимо в кой край на света се намираш.

Заедно и в спешното. Сега на Тервел му предстоят няколко месеца пълен покой, през които трябва да се въоръжи с търпение, че ще изпитва силна болка. След това отново влиза в залата, защото до края на годината трябва да направи още един мач. При това, здрав мач, който да го изстреля отново в челото на световната ранглиста в полутежка категория.

Интересно нещо е съдбата. Тази култова зала за бойни спортове в Ориндж Каунти, която постоянно е домакин на бокс, ММА и други активности от смесените бойни изкуства – „Хангара“, сякаш от нея тегне някаква прокоба над братя Пулеви.