на живо

"Дарт Байдън" след Super Bowl

Президентът на САЩ изуми в социалните мрежи

Президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза победата на Канзас сити чийфс в Super Bowl по... странен начин. 

Държавният глава използва социалната мрежа "Х", за да публикува снимка, на която е с червени очи. Потребителите веднага го кръстиха "Дарт Байдън" като препратка към легендарния злодей Дарт Вейдър от "Междузвездни войни".

Публикацията е препратка към шега от предизборната кампания на 81-годишния Байдън, но част от потребителите я свързват и с тренд от 2021 г., когато биткойна достигна висока цена и част от известните личности в САЩ пуснаха в социалните мрежи подобни снимки. 

Посланието към нея е доста двусмислено: "Точно както го замислихме".

Снимка: Reuters

Любителите на конспирациите веднага видяха и още един заговор. Според тях драматичната победа на Канзас сити чийфс над Сан Франциско 49ърс не е случайна, а е продиктувана от... певицата Тейлър Суифт. 

Тя беше една от звездите на трибуните, тъй като е в любовна връзка със звездата на шампионите Травис Келси. Победата била "уредена" от щаба на Байдън, за да привлече изпълнителката като застъпник на кампанията му за втори мандат начело на САЩ.

Снимка: Getty Images

Тейлър Суифт е една от най-влиятелните личности отвъд Океана, като последователите й в социалните мрежи достигат 300 милиона.