на живо

Едва не набили UFC легенда в София... два пъти

Майкъл Биспинг разказа за екстремните си преживявания в българската столица

Едва не набили UFC легенда в София... два пъти

Пътуване до България за малко не завършило с неприятни последствия за звезда от UFC. Бившият шампион в средна категория Майкъл Биспинг разказа за не един, а за цели два инцидента с местни здравеняци в София.

Въпреки че прекрати кариерата си, Биспинг остава близо до смесените бойни изкуства и често е канен за коментатор за някои от най-интригуващите мачове. Същевременно той усилено поддържа форма чрез силови тренировки.

Именно с това намерение той влязъл във фитнес зала при скорошното си посещение си в българската столица. "Почти ме нападнаха и пребиха - разказа шампионът в своя подкаст. - Вдигам тежести на пейката. Целият ред дъмбели пред мен бяха свободни. Приближиха се две момчета, едното ме попита дали може да използва моите. Отговорих, че няма как, защото ми трябват. След това неговият приятел поиска да ползва пейката. Казах му, че това ще е възможно, но след 5 минути. Изведнъж дойдоха още двама - покрити с татуировки и какво ли още не. Говореха си на български, но знаех, че е за мен. Внимавах да не ме ударят с дъмбел в тила..."

Въпреки опита си в ММА, Биспинг решил да не влиза в излишен конфликт. "Помислих си - какво пък, отивам в другия край на залата. Само че те ме последваха и там. Тръгнах си - какъв срам на стари години. Да бягам от фитнес залите…"

Това обаче не бил единственият случай, в който гневен наш сънародник е налетял на Биспинг. Англичанинът, който беше у нас през август за снимки на филм, често правел крос по бул. "Витоша".

"В събота там има нещо като голям пазар. Беше пълно с хора. Опитвах се да ги избягвам и заобикалям, спирах малко тук-там, опитвах да тичам отново. Както и да е, срещу мен се появи човек - доста едър тип, честно казано... с две малки кучета. Помислих си, че ще прескоча каишките. Кучетата сигурно усетиха, че се нося над тях, и се стрелнаха напред. Докато се приземявах, се заплетох и едно от кучетата изквича."

Бившият боец се извинил и продължил, но когато решил да погледне назад, стопанинът на животното го преследвал с всички сили. "Спря едва когато му хвърлих поглед тип "не искаш да се забъркваш с мен".