на живо

Легендарен лекоатлет загуби битката с рака

Тим Лобингер си отиде от този свят само на 50 години

Бившият легендарен лекоатлет Тим Лобингер загуби битката с тумора. Германецът си отиде от този свят след тежко боледуване, съобщават местните медии.

 Той почина на 50 години. Бившият състезател в овчарския скок се бореше с тежкото заболяване в продължение на последните шест години. Лобингер бе диагностициран с рак на кръвта през 2017 г., но през 2020 г., прогресиращото заболяване се завърна.

За мен вече няма спасение, ракът ми в твърде напреднала фаза. През февруари лекарите ми казаха, че смъртта е близо. Трябва да направим приготовления, да се заемем с погребението и да организираме всичко. Да се сбогувам с близките си. Разговорът с децата беше много труден, те знаят колко съм зле“, заяви наскоро пред Bild.

Германецът остави сериозна следа в овчарския скок в периода от 1998 до 2006 г. Във богатата му визитка от успехи личат една световна титла в зала и две златни отличия от европейските първенства във Валенсия през 1998 г. и през 2022 г. във Виена. От шампионата на Стария континент има и един бронз в зала, както и два сребърни медала на открито на европейски първенства.