на живо

"Здрави и силни": 30 дни и 30 нощи до преобразяването на Питбула (ВИДЕО)

Вижте как изглеждат днес един от най-успешните български спортисти в бойните спортове и съпругата му

"Здрави и силни": 30 дни и 30 нощи до преобразяването на Питбула (ВИДЕО)

Думата на мъжа трябва да тежи! Като камък! А когато един от най-успешните родни спортисти в бойните спортове дава дума, то тя е закон.

30 дни и 30 нощи продължи трансформацията на Владимир Вълев-Питбула, който остава завинаги в историята като първият българин – световен шампион по кикбокс за професионалисти.

В началото на май Белчо Христов хвърли ръкавицата към Питбула с посланието, че стига да иска, всеки може да се превърне в абсолютен звяр.

Белчо – наш ментор и автор на най-яката ни рубрика за уелнес, фитнес и здраве, която пускаме всяка събота, предизвика своя „градски“.

Целта беше ясна:

Двамата заедно да покажат, че спазването на правилен хранителен режим и следването на конкретни показатели, са в основата на всяка успешна подготовка на един голям боец с още по-голямо сърце.

Планът на един от най-вещите стратези в областта на здравословното хранене и тренировки – Белчо Христов, бе категоричен:

Белчо Христов искаше нещо съвсем простичко на пръв поглед: В рамките на 30 дни някогашната машина на ринга просто да следва неговата програма, изградена на следенето на следните показатели:

През изминалите 30 дни Белчо Христов буквално преобрази четирикратния световен и още толкова пъти европейски шампион.

На няколко пъти променя диетата му с единствената мисъл да награжда процеса по пътя към вкарването на Питбула в завидна физическа форма само месец преди 40-годишния му рожден ден.

"Моят подход беше ясен: клетките да получават повече вода, в чиято среда протичат всички процеси. Следих внимателно спадът на подкожните и вицералните мазнини, като по този начин контролирах обема на протеини, който Владо получаваше с храната си", казва Белчо Христов в деня на истината.

Любопитен факт е, че когато предизвикателството за Владимир започва преди месец, редом до него по пътя на трансформацията тръгва и неговата съпруга Радослава.

Радослава също си има своя цел – с помощта и подкрепата на Белчо, дамата на сърцето на Питбула започва специален режим на хранене, изграден за нейните нужди. Амбицията ѝ е да подобни драстично собствената си физическа форма.

Радослава прие мисията още по-присърце от половинката си.

Запретва ръкави и готви, както за него, така и за себе си. Изчислява всяка калория и много държи Владимир да бъде сериозен в плана. А той, смее ли да ѝ се противопостави – слуша и изпълнява.

А след 30 дни и двамата са коренно различни.

По-здрави, по-изчистени, по-свежи, неузнаваеми на външен вид и в завидна кондиция.

Това е чудесно, но от тук нататък, накъде?

Как да запазят топ формата, в която ги вкара Белчо?

Ами, с нов хранителен режим и с много воля и постоянство. И с доверие към човека, който всяка събота отваря пред всички нас вратата на необятните си знания.

"Владо и Радослава ще получат нов режим на хранене, за да поддържат вече постигнатото. Те и двамата вече няма да бъдат в калориен дефицит, ще имат повече въглехидрати в менютата си, защото за 30 дни ускориха драстично своята обмяна на веществата", споделя Белчо Христов, който е горд с резултатите на семейството.

А с колко години се подмладиха тези упорити бивши спортисти, които продължават да живеят чрез спорта и да заразяват стотици млади хора в своя град Варна?

Отговорът ви очаква във видеото към епизода на нашата рубрика "Здрави и силни".

А вие, ако искате да видите за какво си говорихме с Белчо Христов в предишните 20 епизода на нашата поредица "Здрави и силни", може да го направите ТУК: https://bit.ly/41re3S0

За още полезна информация, която може да ви провокира да се грижите по-добре за себе си и да научите как работи човешконто тяло и как е правилно да тренираме и да се храним - мястото е www.belchohristov.com.