на живо

"Здрави и силни" се завръща: Защо е важно да смятаме калориите в диетата? (ВИДЕО)

Кои са най-ценните протеини от птиче месо, които Белчо Христов съветва да използвате - отговорът в епизод 24

 

Рубриката "Здрави и силни" се завръща на сайта btvsport.bg. Лятото приключи, а нейният автор - Белчо Христов, отново е тук с ценни съвети, за да влезете във форма, да бъдете здрави, да се чувствате силни, да се храните правилно.

В епизод 24, който е първото издание на "Здрави и силни" тази есен, Белчо Христов разкрива тайните на правилното изчисление на калориите.

Защо е важно да пресмятаме калориите, не само, когато искаме да свалим тегло, но и да качим?

Вашето тяло има нужда от енергия. Тази енергия ежеминутно трябва да бъде осигурявана, за да не спират работата си органи като мозък, бяли дробове, жлезите с вътрешна секреция и т.н. своята функция.

Подценяването на калориите е причина, много хора да имат проблеми с теглото си, визията си, да не се чувстват добре и дори да се устоновяват и някои проблемни състояния: висока кръвна захар, високи стойности на триглицеридите и т.н.

Ако искате да живеете здравословно, вие трябва да знаете колко калории трябва да приемате, защото имате и сигурни такива, които „горите“ през деня. Или иначе казано, сметнете поне веднъж вашите калории:

Това може да направите точно за 10 секунди през специалния калкулатор, който може да откриете единствено на сайта www.belchohristov.com ТУК: 

Не подценявайте това, за да бъдете здрави. Особено, ако и спортувате. Хранете се достатъчно и правилно! Калкулаторът определено ще ви даде яснота. Ще „загубите“ точно 10 секунди, но ще „спечелите“ информация:

Винаги подхождайте с уважение и разбиране към приетите калории. Важно е да разпределите протеина така, че да имате достатъчно и животински, и растителен протеин във всеки един ден от вашата диета и от вашия начин на здравословно хранене.

Важно е да установите достатъчно количество прости и комплексни въглехидрати, за да поддържате правилно вашите собствени нива на мускулен и чернодробен гликоген, при това - във всеки един ден!

Важно е обаче в тези калории да интегрирате и достатъчно полезни мазнини, отново във всеки един ден!

Запомнете: нито една крайност не е полезна!

Кето диетата не е правилния или единствения начин, за да отслабнете!

Ниските въглехидрати не са методиката, с която здравословно ще бъдете във форма.

За фастинга … не гладувайте. А започнете да ядете. Споделям с вас повечето от храните, с които работя при работя с клиенти. Опознайте храната и я приложете във вашия ден.

Започнете новия си живот още днес!

ЗНАЕТЕ ЛИ КОИ СА ПРОТЕИНИТЕ ОТ ПТИЧЕ МЕСО?

Ето въпрос, на който Белчо Христов дава изчерпателен отговор:

Защо пуешкото месо е полезно? Диетата на тези птици е много разнообразна.

Те ядат както семена, така и всички видове коренинови израстъци на растенията, бръмбари и скакалци дори. Затова пуешкото месо е истинско складово помещение на витамини и микроелементи.

Гърдите на пуйката се счита за най-диетичната част от месото и е лидер сред спортистите. Най-известният американски лекар – Стивън Прат, е съставил в един свой доклад списък на 14 суперхрани, които забавят стареенето на тялото, помагат в борбата с рака и диабета, удължават живота на живота.

И познайте – една от тези храни е била месото на пуйката.