на живо

Бум на пазара за VR игри. Какво доведе до него? (ВИДЕО)

Защо в туризма, образованието и здравеопазването започват да адаптират VR?

 

Пазарът за VR игри демонстрира значителен ръст, а прогнозите сочат, че размерът ще се удвои през 2024 г., когато се очаква комбиниран годишен растеж от 42% (Newzoo).

Причината за този растеж е напредъкът във VR технологиите, в хардуера и в софтуера. В тази статия ще разгледаме най-важните VR гейминг трендове, които оформят индустрията през настоящата година.

Една от най-важните причини зад увеличената употреба на VR е повече достъпен хардуер и софтуер. VR е по-достъпен от всякога.

Хедсетове за виртуална реалност могат да се купят за по-малко от $100, въпреки че тяхната дейност може да се наложи да бъде подобрена.

В момента, Meta Quest 2 се счита за най-достъпния VR хедсет, с добро функциониране, дори и след увеличение на цената със $100 през лятото на 2022 г., с което цената достигна около $400.

Подобренията в хедсетовете, контролерите и периферните устройства водят и до по-интерактивни и потапящи VR изживявания.

Функции, като проследяване на очите и хаптична обратна връзка (говорим за вид комуникация с докосване, обикновено под формата на вибрационен модел – б.а.) в контролерите, както се вижда в хедсетове като PlayStation VR2, засилват сериозно VR гейминг изживяването.

Напредъкът в технологиите превръща VR гейминга в много по-вълнуващо изживяване. Подобно на технологиите, предлагани от bHaptics, тактилни ръкавици позволяват на играчите да докосват и усещат предмети в виртуалният свят.