на живо

Уволнен главен редактор и вълна от оставки. Какво се случва в The Escapist? (ВИДЕО)

Собствениците на уебсайта отстраниха главния редактор, в знак на протест напусна почти цялата редакция

Уволнен главен редактор и вълна от оставки. Какво се случва в The Escapist? (ВИДЕО)
 

Светът на гейминг индустрията се тресе от скандал, който тепърва ще отеква в главите на милиони и ще има своите финансови и морални последствия. При това, не само отвъд океана, на американска земя.

Един от най-добрите гейминг уебсайтове в света – американският The Escapist, остана без едно от най-силните си пера – гениалният Бенджамин "Yahtzee" Крошоу.

Той обяви гръмко, че напуска в знак на протест срещу уволнението на главния редактор на сайта – Ник Каландра.

Договорът на самия Каландра пък не бе подновен с официалния мотив, че не е постигнал желаните от собствениците резултати.

Припомняме, че от 2022 г. собственик на прочутото онлайн списание за геймъри и един от най-добрите уебсайтове с подобно съдържание на планетата стана корпорацията Gamurs Group.

„Отказах обезщетението си и няма да подпиша споразумение за неразкриване на информация. Невероятно горд съм от всичко, което аз и моят екип постигнахме през последните години, и от колектива, които изградихме заедно“, казва Каландра на раздяла с The Escapist.

Бившият вече главен редактор на геймърската онлайн „библия“ признава, че е отстранен за "непостигане на цели“, но допълва, че тези цели „никога не са били правилно определени, както за неговия екип, така и за аудиторияга".

Скандалната раздяла на собствениците на The Escapist с Ник Каландра, който отговаряше за видео съдържанието в сайта от 2019-а насам, обаче доведе до масови оставки на почти целия редакционен екип.

Най-забележителното име сред редакторите, които си тръгват е именно това на Бенджамин "Yahtzee" Крошоу – известен английски писател на комедии и журналист.

„Подадох моята оставка. Нямам правата за Zero Punctuation, но каквото и да се случи, скоро ще чуете гласа ми отново, на ново място“, коментира Крошоу, който депозира оставката си ден след раздялата на The Escapist с главния редактор Ник Каландра.