на живо

Стилияна Николова: Само злато ще търсим оттук нататък (ВИДЕО)

Харесва ми да съм първа, допълни 17-годишна гимнастичка

Стилияна Николова предизвика фурор на Световната купа по художествената гимнастика, която се проведе в „Арена София“. 17-годишната възпитаничка на Валентина Иванова завоюва 4 златни медала.

Снимка: Lap.bg

Тя отвя конкуренцията на обръч, топка и бухалки, както и в многобоя. Николова коментира пред официалната Facebook страница на родната федерация, че от този момент ще търси само спечелването на златни отличия.

Разбира се, аз съм доволна от днешния ден. Продължаваме напред и само злато ще търсим оттук нататък. Да, харесва ми да съм първа. Научена съм да приемам всяко едно състезание по един и същи начин, независимо от ранга, независимо от държавата. Да, има вълнение като чуеш колко е пълна залата, обаче не трябва да се влияем от това.

Снимка: Lap.bg

Боряна Калейн е преминала през този път и знае точно какво да ни каже, вече не помня какво, но е до нас. Усеща се нейната подкрепа, усеща се присъствието й зад гърба ни и много благодарим, че дойде да ни подкрепи, защото това показва, че е голям човек“, завърши Николова по повод своята съотборничка, която пропусна състезанието. 

Снимка: Lap.bg

От своя страна Ева Брезалиева, която спечели среброто на бухалки, също остана доволна от своето представяне.

Снимка: Lap.bg

Със сигурност много се радвах, че ще участвам на това състезание. Малко бях притеснена, особено в първия ден, но вече по време на третия бях доста по-спокойна. Липсва ми още малко концентрация до края, но всичко ще се получи с много работа. Да, аз съм много емоционална, но много ми хареса да играя пред родна публика и цялата зала да крещи моето име, изобщо България и искам пак“, заяви Брезелиева.