на живо

Алегри за Игуаин: Добре дошъл е в “Ювентус”

Италиански медии вече гласят аржентинеца за ново попълнение на "старата госпожа"

Getty Images

“Щастлив съм от трансферите, които осъществихме, но съм наясно, че ни очаква по-тежък сезон от този, който изпратихме. Конкурентите ни за титлата също привлякоха качествени попълнения. Разбира се, че големи играчи като Гонсало Игуаин винаги са добре дошли на “Ювентус Стейдиъм”, заяви старши треньорът на шампиона на Италия Масимилиано Алегри, цитиран от „Газета дело спорт”.

Снимка: Getty Images
Италианските медии съобщават, че „старата госпожа” е готова да плати освобождаващата клауза от 94 млн. евро на аржентинския нападател на „Наполи” Гонсало Игуаин, като интерес към острието проявява и лондонския „Арсенал”.

Алегри заяви още, че се надява бъдещето на френския халф на „Ювентус” Пол Погба да е свързано с шампиона на Италия. Погба е в полезрението на редица европейски грандове, сред които „Барселона”, „Реал (Мадрид)” и „Манчестър Юнайтед”. Някои медии на Острова дори все по-настойчиво обявяват за сигурен трансфера на 10-ката на „Юве” в „Манчестър Юнайтед” с трансферна сума около 100 млн. евро. 

Снимка: Getty Images

Ето какво каза старши треньорът на „бианконерите” Масимилиано Алегри относно трансферите на тима му това лято:

„Не искам да коментирам трансферния пазар и свършеното от нас до момента. Смятам, че като всяка друга година, и тази направихме добри покупки. Миралем Пянич е много на “ти” с футбола, така че за него не е проблем да играе където и да е в полузащитата. Вижда се, че лесно ще се разбира с Пауло Дибала”