на живо

Андреев на родна земя: Няма да почивам. Бях дал обещание, но не го изпълних

Българският щангист се прибра у дома след петото си място на олимпийските игри в Токио

Андреев на родна земя: Няма да почивам. Бях дал обещание, но не го изпълних

Със сълзи на очи и с обещание, че скоро отново ще тренира, за да достигне високи върхове в спорта, се прибра в България щангистът Божидар Андреев.

Той остана пети на олимпийските игри в Токио в категорията си до 73 кг. След състезанието българинът разкри, че не е успял да спази обещание, дадено на личния му треньор Пламен Братойчев и неговата дъщеря Преслава, която преди дни загуби битката с коварно заболяване. Именно наставникът и семейството му посрещнаха Андреев на летището във Варна. 

"Просто съм израснал от малък с нея и си е чувствам много близка, като сестра си я чувствам. И бях дал едно обещание на треньора си и на нея и не успях да изпълня това обещание. И за това ми е толкова гадно в момента", през сълзи заяви щангистът. 

Снимка: bTV

Той разкри, че не е успял да покаже пълния си потенциал, тъй като е вдигал в Япония с контузия в рамото. Изпуснатият медал обаче го амбицира да тренира още, за да бъде по-добър.

"Въобще няма да почивам. Оправям проблема с рамото и започвам пак да тренирам", заяви той.

Снимка: bTV

24-годишният Андреев е категоричен, че има възможност да спечели медал от олимпийски игри и по този начин да изпълни обещанието, дадено на покойната Преслава.