на живо

Антъни Иванов: Взех си поуки и гледам напред (ВИДЕО)

"Има още много състезания, на които мога да се докажа"

Антъни Иванов: Взех си поуки и гледам напред (ВИДЕО)

Антъни Иванов е взел поуки от представянето си в Токио и гледа с надежда към следващите олимпийски игри. Това сподели самият той в интервю пред bTV.

В Япония талантливият български плувец преживя разочарование, оставайки извън топ 16 в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай и 29-и на 100 м.

"Мисля, че си взех поуки от това, че не ми се получиха плуванията така както исках. Но това само ми дава надежда за следващата Олимпиада. Гледаме напред към европейското и световното на малък басейн в края на годината и после вече ще мислим за следващата година, когато има световно на голям басейн, европейско на малък. Има още много състезания пред мен, на които мога да се докажа.", заяви Иванов.

Снимка: Lap.bg

"Аз винаги съм мотивиран от всеки провал. Това е нещо, от което можем да извлечем само позитивните неща и да работим върху това да не се случва отново. От 2017 г. не си бях подобрявал постиженията и на 100, и на 200 м на голям басейн, така че този сезон е най-успешният ми до момента. Това, че Олимпиадата не е била успешна за мен, не значи, че целият сезон не беше."

"Не мисля, че психически бях готов. Някак си нещо се обърка. Бях прекалено самоуверен, че първото ми плуване ще е много лесно и после сякаш бях в шок. Нещата не тръгнаха както очаквах. Това си е лично моя грешка и се надявам нещата занапред да се получат доста по-добре.", каза още националът.

Снимка: Lap.bg