на живо

България срещу Чехия на полуфинала на Златната лига

Волейболните мачове можа да гледате на 19 и 20 юни пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovnite.bg

CEV

Женският национален отбор по волейбол на България ще срещне Чехия на полуфинал в Златната лига. Това стана ясно след изтегления днес жребий. 

Другата двойка, която ще излъчи финалист, е Испания - Хърватия.

Полуфиналите са на 19 юни, а мачът за титлата и сблъсъка за третото място са на 20 юни.

Всички срещи от финалната четворка ще се играят в Русе и ще бъдат излъчени пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovnite.bg.

Снимка: CEV

Българските "лъвици" завършиха участието си в груповата фаза на турнира с 4 победи с по 3:0. Те ще се борят за втора титла от Златната лига след успеха си през 2018 г. 

Тимът на Чехия пък е последният победител в надпреварата. През 2019 г. отборът се справи Хърватия на финала във Вараждин. През 2020 г. турнирът не се проведе заради пандемията от коронавирус. 

Снимка: CEV

България и Чехия са се срещали веднъж на финал в турнира - през 2012 г., когато чехкините триумфираха у дома в Карлови Вари. Година по-рано двата отбора се изправиха един срещу друг в спор за третото място, а краен победител тогава стана България.

Снимка: CEV

Хърватия и Испания не могат да се похвалят с такива успехи в Златната лига. Тимът от балканската страна има един сребърен медал от 2019 г., докато испанките спечелиха бронз през 2017 г. заедно с тима на Словакия (мач за третото място не се игра).

Ясни са и часовете на мачовете:

19 юни, 17:00 ч.: Испания - Хърватия
19 юни, 20:00 ч.: Чехия - България
20 юни, 17:00 ч.: Мач за трето място
20 юни, 20:00 ч.: Финал

Всички срещи ще може да гледате пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovnite.bg!