на живо

България срещу Хърватия, Чехия и Испания в битка за Златната лига

Всички мачове от Финалната четворка може да гледате пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovnite.bg на 19 и 20 юни

България срещу Хърватия, Чехия и Испания в битка за Златната лига

Женският национален отбор по волейбол на България ще се бори за титлата в Златната лига заедно с тимовете на Хърватия, Чехия и Испания.

Срещите ще се изиграят на 19 и 20 юни в Русе и ще може да ги проследите пряко по спортната телевизия RING, платформата VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg!

Снимка: bTV

Българките получиха правото да участват във финалната четворка като домакин. "Лъвиците" на селекционера Иван Петков обаче не оставиха съмнение, че са фаворит за златните медали. В груповата фаза те постигнаха по две победи над Словакия и Украйна с по 3:0.

Снимка: CEV

Хърватия записа 2 поражения (от Унгария и Чехия) и 4 победи, за да се класира за втори пореден финал в Златната лига. Волейболистките от Балканите загубиха решителната среща с Чехия през 2019 г. (през 2020 г. надпреварата беше отменена заради пандемията от коронавирус).

Снимка: CEV

Чехкините преследват трети триумф в Златната лига, след като успяха да грабнат златото и през 2012 г. с победа именно на България в Карлови Вари.

Снимка: CEV

Що се отнася до испанките, те никога не са играли на финал в надпреварата, а през 2019 г. завършиха на четвърта позиция.

Снимка: CEV

На този фон българският тим се надява, че ще успее да триумфира за втори път след 2018 г. Тогава "лъвиците" се наложиха над Унгария в Будапеща.

Жребият за определяне на полуфиналните двойки е утре (7 юни). Всички мачове от решителната фаза на турнира може да гледате на 19 и 20 юни пряко по спортната телевизия RING, платформата VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg!