на живо

Българите в Токио на 2 август

Начало за Ивет Лалова и родните борци

Instagram

На 2 август започва последната седмица на олимпийските игри. След като българските атлети вече осигуриха два медала - сребро в стрелбата на Антоанета Костадинова и поне бронз в бокса на Стойка Кръстева, в последните 7 дни на най-авторитетния спортен форум в Токио навлизаме с големи надежди. 

И има защо! Още в понеделник участието си в Япония започват едни от най-обичаните родни спортисти. 

Началото е за леката атлетика. Сериите в бягането на 200 м при дамите стартират в 4:30 ч. сутринта българско време.

Снимка: Lap.bg

В третата от тях (около 4:46 ч.) ще видим Инна Евтимова. Тя не успя да се класира за полуфинала на 100 м, като ще опита да го направи на по-дългата дистанция.

Снимка: Facebook

Участието си на пети олимпийски игри ще започне феноменалната Ивет Лалова! Тя ще бяга в петата серия на 200 м, която трябва да стартира около 5:02 ч. 

На полуфиналите, които започват в 13:25 ч., се класират първите три от всяка от седемте серии, както и следващите три лекоатлетки с най-добри времена. 

За първи ден на олимпийските игри в Токио ще видим и български борци.

Снимка: бфборба

Стартът е за Айк Манацаканян в категория до 77 кг. Очаква се той да излезе на тепиха около 6:00 ч. българско време срещу Божо Старчевич от Хърватия. 

Снимка: бфборба

Около 6:45 ч. е първата схватка за Кирил Милов в категория до 97 кг. Българинът ще мери сили с Ченк Илдем от Турция. 

Снимка: бфборба

Първа от представителките ни при жените в Токио ще се изявява европейската шампионка Мими Христова в категория до 68 кг. Около 7:00 ч. българско време тя ще се бори за място на четвъртфинала с Меерим Жуманазарова от Казахстан. 

Схватките между осемте най-добри във всяка от трите категории в борбата са след 8:30 ч., а полуфиналите - след 12:15 ч. у нас.

Тагове:

Токио2020