на живо

Българите в Токио на 7 август

Три финала за родните спортистки на олимпийските игри

Lap.bg

У нас емоциите от олимпийските игри не липсват. Особено след медалите, спечелени от българските шампионки - титлата на Ивет Горанова в каратето, среброто на Антоанета Костадинова в стрелбата и двата бронза на Тайбе Юсеин и Евелина Николова в борбата.

На 7 август към тази колекция ще се прибави още един медал със сигурност - на боксьорката Стойка Кръстева. А още 2 българки ще са на финал в своите спортове. 

Програмата на българските спортисти за утрешния ден стартира в 4:00 ч. сутринта. За първи път на олимпийския килим своите съчетания ще представят момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика. 

Снимка: Instagram

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова ще участват в квалификациите. Първо ще представят съчетанието си с 5 топки, а след 5:30 ч. българско време - композицията с 3 топки и 2 чифта бухалки. Класирането се формира от общата оценка от двете съчетания, а първите 8 ансамбъла ще играят на финал в неделя (8 август).

Снимка: Lap.bg

Програмата продължава с финала на боксьорката Стойка Кръстева в категория до 51 кг. Тя ще излезе на ринга в 8:15 ч. българско време. Съперничка на българката ще е представителката на Турция Бусе Наз Чакъроглу. Двете са се сблъсквали два пъти преди това, като всяка една от тях има по победа. Залогът сега обаче е олимпийска титла! 

Снимка: Lap.bg

Час по-късно - в 9:20 ч. българско време, стартира индивидуалната надпревара в художествената гимнастика. Във финала България има една представителка. Боряна Калейн влезе в топ 11 след квалификациите днес (6 август) и ще се бори за медал от най-авторитетния спортен форум. Съчетанията са 4, а най-важна е общата оценка след всички.

Снимка: Lap.bg

Денят ще завърши с единствения български финал в леката атлетика в Токио! В 13:35 ч. Мирела Демирева излиза в битка за второ отличие от олимпийски игри в скока на височина. Преди 5 години тя спечели сребро, а сега успя да влезе във финала с най-добър резултат за сезона - 1,95 м.

Тагове:

Токио2020