на живо

"Барса" се развихри срещу "Реал Сосиедад" и е на полуфинал за Купата (ВИДЕО)

Каталунците победиха баския тим с 5:2

"Барса" се развихри срещу "Реал Сосиедад" и е на полуфинал за Купата (ВИДЕО)

"Барселона" записа лесен домакински успех с 5:2 срещу "Реал Сосиедад" в среща-реванш от четвъртфиналите на турнира за Купата на краля.

Така, с общ резултат от двата мача 6:2, "блаугранас" са сред 4-те най-добри в турнира.

На "Камп Ноу" домакините сложиха начало на головата фиеста в 17', когато Луис Суарес пусна елегантен пас към Денис Суарес и последният прати топката в мрежата зад стража Рули - 1:0.

До края на полувремето имаше само едно чисто голово положение. Изненадващо то беше на сметката на "Реал Сосиедад", но Уилиан Жозе не съумя да реализира.

Втората част започна с по-активни действия на тима на "Барселона". В 54' Неймар бе повален в пеналта от Иниго Мартинес, а Лео Меси не сбърка от бялата точка - 2:0.

В 63' резервата Хуанми излезе сам срещу стража на домакините Силесен и го прехвърли технично, намалявайки изоставането на своите. Радостта на "синьо-белите" обаче не трая дълго, тъй като в ответната атака Луис Суарес се възползва от прекрасен пас на Меси и направи резултата 3:1.

Колебливата защита на "Барселона" позволи на Уилиан Жозе да се разпише за 3:2 (73'), но каталунците довършиха съперника с нови две попадения. Първо точен бе Арда Туран (80'), а след това Денис Суарес (82') оформи крайното: "Барселона" - "Реал Сосиедад" 5:2.

По този начин каталунците се класираха за полуфиналната фаза на турнира, за чието спечелване са фаворит след отпадането на "Реал" Мадрид.

"Блаугранас" ще разберат името на следващия си съперник утре по обяд, когато ще бъде изтеглен жребият.

Тагове:

@