на живо

"Барса" взе минимален аванс срещу "Валенсия" (ВИДЕО)

За първи път през сезона каталунците вкараха по-малко от два гола в домакински мач

"Барселона" надигра гостуващия "Валенсия" с 1:0 в първа среща от 1/2-финалния сблъсък между двата тима от турнира за Купата на Краля.

"Блаугранас" доминираха през по-голямата част от двубоя, игран пред полупразни трибуни на "Камп Ноу", докато "прилепите" предпочетоха дефанзивен подход. Срещата не се превърна в очакваното от всички специалисти зрелище, но със сигурност реваншът на "Местайя" ще предложи много повече емоции.

Единственият гол отбеляза Луис Суарес. В 67-ата минута уругвайският нападател засече центриране на Лео Меси и с глава изпрати топката във вратата. Суарес за пореден път доказа, че се намира в чудесна форма, като вече има 13 гола в последните 11 мача на каталунците и общо 19 за сезона във всички турнири.

"Валенсия" не създаде нито едно чисто положение, като най-опасни бяха ударите на Мартин Монтоя, Санти Мина и Дани Парехо, но само последният уцели очертанията на вратата. Меси имаше три шанса да се разпише от пряк свободен удар, но на два пъти вратарят Жауме Доменек спасяваше изстрелите му без особени затруднения.

Успехът е 16-и за "Барса" в 17 мача на "Камп Ноу" за кампанията, но за първи път каталунците не успяха да отбележат поне два гола. От своя страна "Валенсия" не вкара попадение за четвърти път в 28 двубоя за сезона. "Прилепите" бяха без четирима свои основни футболисти - Мурийо, Гарай, Гедеш и Кондогбия, като тяхната се липса определено се отрази на играта.

След седмица, на 8 февруари, от 22:30 ч. (пряко по bTV Action) двата тима ще излязат на естадио "Местайя" за реванша, който ще определи единия от двата финалиста. През ноември "Валенсия" и "Барса" изиграха шампионатен мач на същото съоръжение, завършил 1:1.

За последно двата тима бяха съперници за Купата през 2016 година, когато "блаугранас" елиминираха "прилепите" именно на 1/2-финал и след това вдигнаха трофея.

Тагове:

@