на живо

"Барселона" преодоля "Атлетик" и е на 1/4-финал за Купата на Краля (ВИДЕО)

Триото "МСН" донесе успеха на каталунците

"Барселона" победи "Атлетик" Билбао с 3:1 на „Камп Ноу” в мач-реванш от 1/8-финалите на турнира за Купата на Краля и с общ резултат 4:3 се класира за следващата фаза.

Триото "МСН" - Луис Суарес, Неймар и Лионел Меси, вкара головете за домакините, а Саборит бе точен за баските.

Футболистите на Луис Енрике очаквано доминираха от първата минута на мача, но едва в 36-ата минута успяха да поведат чрез удар със странична ножица на Луис Суарес. 10 минути по-рано уругваецът прати топката във вратата на гостите, но попадението му бе отменено поради засада.

Това беше гол номер 100 за Суарес в 120 срещи с екипа на каталунците и попадение номер 300 за триото Меси, Суарес Неймар.

Неймар отбеляза от дузпа в 48-ата минута, след като бе повален в наказателното поле от Енеко Боведа. „Лъвовете” от Билбао не се предадоха и върнаха едно попадение в 51-ата минута.  

В 78-ата минута Меси оформи крайния резултат, след като се разписа от пряк свободен удар от около 20 метра. Той прати топката в страничния стълб и след това тя влетя във вратата за 3:1.

До края на мача гостите не успяха да отвърнат подобаващо и така "Барса" се класира за 1/4-финалната фаза на Купата на Краля.

Място в следващия етап а на надпреварата вече си осигуриха отборите на "Реал Сосиедад", "Алавес", "Алкоркон" и "Атлетико" Мадрид.

В четвъртък ще бъдат определени и последните четвъртфиналистите. "Селта" приема "Валенсия" пряко по RING от 20:00 ч.

"Севиля" е домакин на "Реал" Мадрид от 22:00 ч. Двубоят ще бъде излъчен в ефира на bTV Action.