на живо

"Барселона" превзе негостоприемния "Аноета" и е близо до полуфинал (ВИДЕО)

Каталунците с първи успех срещу "Реал Сосиедад" в Сан Себастиан в последните 10 години

"Барселона" спечели с минималното 1:0 гостуването си на "Реал Сосиедад" в първия мач между двата тима от 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на краля.

На "Аноета" вреше и кипеше още от първата минута, когато главият съдия отхвърли претенциите на домакините за дузпа. Голмайсторът на баските Вилиян Жозе смяташе, че е бил фаулиран в пеналта от Жерар Пике.

Малко по малко "Барселона" притисна съперника и започна да създава работа на стража Херонимо Рули.

Последният нямаше какво да направи в 19'. Тогава Неймар бе повален в наказателното поле от Ариц Елустондо и превърна отсъдената дузпа в гол - 0:1.

До почивката двата тима имаха по една голова възможност, но пропуски направиха Сержи Роберто ("Барселона") и Карлос Вела ("Реал Сосиедад").

През втората част отново гостите бяха по-активни. В 57' Меси намери отлично Неймар, но бразилецът не уцели вратата.

Шест минути по-късно тимът на "Реал Сосиедад" беше близо до изравняване. Удар на Берчиче премина на сантиметри от гредата. В ответната атака първо Луис Суарес, после и Неймар паднаха в пеналта на домакините. Реферът обаче не посочи бялата точка отново, а вместо това показа жълт картон на Неймар за симулация.

В крайна сметка каталунците опазиха аванса си и за пръв път в последните 10 години си тръгват от стадион "Аноета" като победители.

Реваншът на "Камп Ноу" е след седмица, на 26 януари, четвъртък, от 22:15 ч., и ще бъде излъчен пряко по bTV Action.

Тагове:

@