на живо

Бетъни Хамилтън покорява вълните само с една ръка

Сърфистката вдъхновява милиони по света с историята си

Бетъни Хамилтън умее да вдъхновява. Сърфистката от Хавай е добре позната на спортната общественост, а за нейния живот дори има снимани филми. И Бетъни го заслужава! Тя е еталон за това как инцидентите не могат да повлияят на желанието да покориш океана.

Бетъни започва да се състезава още на 7 години в различни щатски състезания. Преломът в кариерата ѝ настъпва през 2003 г., когато по време на сутрешно сърфиране, тя е нападната от тигрова акула. Младата спортистка успява да се спаси, но лявата ѝ ръка е ампутирана.

Инцидентът обаче не спира Хамилтън да се опитва да покорява вълните. Той дори действа като мотиватор на сърфистката.

В началото тя използва по-дълга дъска, но само година след като губи ръката си, Бетъни печели международно състезание. През 2007 г. вече се състезава с професионалистите и то без да има каквито и да е преференции заради липсата на крайник.

Сърфистката се превръща в знаменитост и вдъхновение за милиони хора по света, а междувременно продължава да печели състезания. Преди дни тя се класира на трето място на силния турнир във Фиджи.

„Конкуренцията при жените е доста силна, така че се опитвам да бъда на ниво всеки път. Ако не участвам в състезание, обикновено гледам и се опитвам да си вадя изводи от представянето на другите. Но всеки път си прекарвам страхотно, за това съм благодарна на съпруга, семейството и феновете ми за подкрепата”, каза Британи.

 

Tobs eyeing this board at the @stickybumpswax headquarters  #gotwax #gromfroth

A photo posted by Bethany Hamilton (@bethanyhamilton) on

Тя се завърна на дъската след като през миналата година стана майка. Заедно със съпруга ѝ Адам Деркс се сдобиха с наследник – Тобиас.