на живо

Безкомпромисен "Милан" взе своето срещу "Сампдория"

Възходът при Гатузо продължава, "росонерите" на 6 точки от Шампионска лига

"Милан" победи с 1:0 "Сампдория" на "Сан Сиро" в мач от 25-ия кръг на Серия "А".

"Росонерите" доминираха от първата до последната минута и 1:0 беше най-малкото, с което гостите се измъкнаха. Домакините започнаха ударно двубоя, като пропуск направи Бонавентура, а в 6-та минута главният съдия Даниеле Довери отсъди дузпа за "Милан" след умишлена игра с ръка в наказателното поле на Муру. Зад топката застана Рикардо Родригес, но пропусна. "Росонерите" обаче продължиха да атакуват и в 14-та минута Бонавентура завърши великолепна атака на "Милан" с гол.

До края на полувремето играчите на Гатузо можеха да удвоят преднината си, но Чалханоглу пропусна, а гол на Бонучи беше отменен заради засада. 

През втората част "Милан" намали оборотите и сякаш чакаше последния съдийски сигнал без да позволява обаче каквито и да било опасности пред вратата на Донарума. Чалханоглу все пак удари греда в 52-та минута.

В края на мача "росонерите" вдигнаха сериозно темпото, но пропуски направиха Сусо, Чалханоглу и Калабрия. В 90-та минута пък при първата си реална възможност, гостите можеха да изравнят, но Капрари стреля неточно. 

Така в крайна сметка "Милан" победи с 1:0 и продължи възхода си под ръководството на Дженаро Гатузо. "Росонерите" са с 41 точки на седмото място. Със същия брой точки е и тимът на "Сампдория", който заема шестата позиция. И двата отбора са на 7 точки от заветното 4-то място, даващо право на участие в Шампионска лига. 

Тагове:

@