на живо

Борбен "Милан" обърна "Каляри" за ценна победа в Сардиния (ВИДЕО)

"Росонерите" с два поредни успеха в калчото за първи път от септември

БГНЕС

"Милан" направи пълен обрат и спечели с 2:1 гостуването си на "Каляри" в среща от 21-я кръг на италианската Серия "А". "Червено-черните" отново бяха поставени в трудна ситуация, но показаха характер и влязоха в победна серия от два шампионатни мача за първи път от септември, 2017 година. От своя страна домакините показаха, че двуседмичната зимна пауза не им е помогнала по никакъв начин да подобрят представянето си, допускайи пета загуба в последните си осем срещи от калчото.

А началото на мача не предвещаваше подобно разочарование за "червено-сините". Те се адаптираха по-бързо към духащия силен вятър на о-в Сардиния, чийто пориви на моменти достигаха над 50 км/ч, и откриха резултата още в 8-ата минута. Точен бе Николо Барела, който преодоля Джанлуиджи Донарума с насочен завършващ удар от 15 метра. "Росонерите" за първи път през сезона допуснаха попадение в началните 15 минути на своите двубои.

Мощен натиск на гостите не последва, но те намираха начини да създават опасни ситуации. Удар на Франк Кеси бе отразен блестящо от вратаря Алесио Краньо, но в 36-ата минута главният съдия Марко Гуида отсъди дузпа за "Милан", след като Лука Чепители препъна Никола Калинич. Зад топката застана Кеси, който бе безкомпромисен при изпълнението - 1:1.

Снимка: БГНЕС

Последва нова комбинация Кеси - Калинич, но завършващият удар на хърватина бе прекалено слаб. В 42-ата минута той се справи далеч по-добре, когато овладя топката в наказателното поле и с второто си докосване я пусна към Кеси, който от блико разстояние се разписа за втори път в срещата. 21-годишният халф вкара два гола в един мач за първи път от авуст, 2016 година, а през настоящия сезон вече има 4 на своята сметка.

През второто полувреме "Каляри" не можа по никакъв начин да затрудни сериозно защитата на "Милан", дори и след като Рикардо Родригес от състава на "росонерите" получи втори жълт и респективно червен картон в 80-ата минута. Само 8 по-късно Барела също си изкара втори жълт картон и численото предимство на "червено-сините" бе елиминирано. Те все пак получиха своя златен шанс да избегнат загуба, но в петата минута на добавеното време Паоло Фарого стреля неточно с глава от отлична позиция.

Снимка: БГНЕС

"Каляри" продължава да е един от най-любимите съперници на "росонерите" в Серия "А', които вече имат 22 успеха в последните 29 срещи между двата тима. "Островитяните" допуснаха седма загуба в 11 домакинства за сезона, а "Милан" спечели като гост за първи път от 5 ноември насам.

Грандът от Милано събра актив от 31 точки, изкачвайки се на седмо място в класирането, което при определени условия може да осигури участие в Лига Европа след края на първенството и турнира за Купата. "Каляри" запазва 16-ата си позиция с едва 20 точки - 4 пред първия в зоната на изпадащите тим на СПАЛ.