на живо

"Монако" с впечатляващ обрат срещу ПСЖ

Монегаските губеха с 0:2, но спечелиха дербито с 3:2

Twitter

Oтборът на "Монако" направи впечатляващ обрат срещу шампиона ПСЖ. Монегаските изоставаха с 0:2, но в крайна сметка победиха с 3:2. 

Двете попадения за парижани бяха дело на Килиан Мбапе. През втората част два гола на Кевин Фоланд възстановиха равенството, а в самия край Сеск Фабрегас донесе първата победа на своя тим над ПСЖ от 4 години насам.

За тима на Нико Ковач това е трета поредна победа в първенството. "Монако" излезе на второ място в класирането с актив от 20 точки. ПСЖ е лидер с 24.

Гостите откриха в 26-ата минута чрез страхотен гол на Мбапе. Анхел ди Мария  се възползва от грешка в защитата на домакините, подаде на френския талант и младокът вкара осмото си попадение от началото на сезона.

Снимка: Twitter

В 36-ата минута Рафиня повали съперник на тревата и не остави избор на Клемон Тюрпен, който отсъди дузпа. Точен от бялата точка отново бе Мбапе.

До края на първата част парижани изпратиха топката във вратата на домакините още два пъти, но и двете попадения бяха отменени. Първо Мойс Кийн се възползва от нова грешка в защитата на монегаските, а малко след това Мбапе отбеляза за трети път, но се оказа, че е имало засада.

През втората част играчите на Нико Ковач сякаш бяха преобразени. Малко след подновяването на играта Кевин Фоланд върна едно попадение, а в 66-ата минута влезлият като резерва Фабрегас изпрати страхотен пас към бившия играч на "Байер" Леверкузен, който с хладнокръвен удар изравни.

В 84-ата минута Абду Диало извърши нарушение срещу Фоланд, а съдията отсъди дузпа за домакините. След преглед с ВАР реферът показа червен картон на Диало и гостите бяха принудени да доиграят срещата с човек по-малко. На точката за дузпа застана ветеранът Фабрегас, който оформи забележителния обрат.