на живо

Да спечелиш с един удар за цял мач - "Олимпик" Марсилия триумфира в Страсбург

"Фокейците" продължават възхода си в Лига 1

Twitter

"Олимпик" Марсилия постигна една от най-странните си победи в последните няколко години. Разкъсван от критики на привърженици и специалисти след третото поредно поражение в Шампионска лига, допуснато във вторник, тимът на Андре Вилаш-Боаш спечели с 1:0 петъчната си визита на "Страсбург".

В откриващата среща от 10-ия кръг на френската Лига 1 "фокейците" показаха по-сигурна игра в защита, но бяха напълно безидейни в нападение. Въпреки това те стигнаха до трите точки с един единствен удар в цялата среща на "Стад дьо ла Мейно", който е техен едва 22-ри в очертанията на вратата от старта на шампионата - най-ниския актив сред всички двайсет тима.

Снимка: Twitter

Точен в 72-ата минута с превъзходен удар от границата на наказателното поле бе Морган Сансон. Халфът остана извън титулярния състав, но се появи в игра веднага след почивката, за да осигури трети пореден успех на "Олимпик" Марсилия в шампионата. До изстрела му се стигна след напористи действия на други две резерви - Димитри Пайет, който направи екстравагантно центриране от легнало положение на тревата, и Дарио Бенедето, който свали топката с глава към Сансон. Той вече има две попадения за кампанията, както и две асистенции.

Снимка: Twitter

Предвид неприятните обстоятелства и съмненията около отдадеността сред футболистите на ОМ, успехът е изключително ценен за гранда от Южна Франция, който остава със само една загуба в първите си девет шампионатни срещи за сезона, като не е губил в нито една от последните шест - три успеха и три равенства. Отборът на Андре Вилаш-Боаш записа трета суха мрежа, като и в трите случая печели с 1:0. Триумфирайки при гостуване на "Страсбург" за първи път от 2005 година насам, "Олимпик" Марсилия успя да събере 18 точки и да се изравни с третия в класирането "Рен", който има по-добра голова разлика, но и предстоящо гостуване на ПСЖ в събота вечер - от 22:00 пряко в ефира на RING!

Френският гранд удължи и серията си без загуба в шампионатни гостувания на 13 двубоя, приближавайки се към клубния си рекорд от 18, записан в края на първата декада на ХХI век.

Снимка: Twitter

"Страсбург" продължава да изпуска точки и да регистрира поражения, въпреки че за пореден път се представи на прилично ниво. Тимът от Елзас инкасира осма загуба в 10 кръга, записвайки най-слабия старт на сезон от Лига 1 в своята история. Тимът на Тиери Лори няма успех вече в 10 поредни срещи от съперничеството с "Олимпик" Марсилия, а също така за първи път от 2008 година насам е в серия от три поредни домакински загуби на ниво Лига 1. "Страсбург" остава на 19-о място в подреждането с едва 6 спечелени точки от възможни 30.