на живо

Елица Василева: Чувствах се като на 16 години

"Няма как да пропусна лято в България", каза капитанът на националния отбор след победата над Словакия

Елица Василева: Чувствах се като на 16 години

Емоцията в зала "Колодрума" в Пловдив е била на такова ниво, че капитанът на женския национален отбор по волейбол - Елица Василева, се е чувствала все едно е в началото на кариерата си.

"Лъвиците" победиха Словакия с 3:0 (25:21, 25:14, 25:22) в среща от Златната лига, а у нас играха за първи път от 2 години насам. При това пред около 3000 зрители!

"За мен беше голямо удоволствие. Забавлявах се много на мача. Все едно за първи път в кариерата играя. Наистина, все едно съм отново на 16 години.", заяви Василева.

Снимка: CEV

Тя беше категорична, че не се е замислила дали да откаже повиквателната от селекционера Иван Петков, въпреки напрегнатия сезон.

"Лекувах се след сезона от стари травми. Взех си времето, което ми трябваше, за да се подготвя физически. Още не съм на максимум, но не мога да пропусна лято в България! Това е изживяване, което може да не ни се случи скоро отново", каза звездата на тима.

Василева заяви, че предвид сигурното участие на тима ни във финалната четворка, експериментите са необходими, за да може отборът да се обиграе. България ще бъде домакин на важните мачове на 19 и 20 юни в Русе.

Снимка: CEV

"Важен е крайният резултат. Ние уважаваме противника, въпреки че се забавлявахме. Това е нашият начин на игра. Много сериозно подхождаме. Това е един вид тренировка за нас. Дори да е мач без значение, тъй като сме класирани за Русе, използваме го. Всеки мач трябва да бъде изигран на максимум, за да се развиваме като отбор. Имаме много млади момичета, които трябва да влизат и да играят такива мачове, за да се включат полека в отбора. Все пак те са бъдещето", каза Василева. 

Мача България - Украйна от Златната лига по волейбол може да гледате пряко по RING, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg на 5 юни от 20:30 ч.!