на живо

"Фиорентина" показа желаното лице и би "Ювентус" (ВИДЕО)

Интригата за първото място в Серия А отново е налице

"Фиорентина" показа желаното лице и би "Ювентус" (ВИДЕО)

"Фиорентина" спечели с 2-1 домакинството си на "Ювентус" от 20-ия кръг на Серия А и върна надеждите си за постигане на нещо по-значимо този сезон в Италия. Отборът на Пауло Соуза показа така желаното от феновете си лице и надигра действащия шампион и лидер в класирането пред пълните трибуни на стадио "Артемио Франки".

"Виолетовите" започнаха много нахъсано и опитваха удари от различни позиции, като в началото Матиас Весино нацели и гредата.

"Фиорентина" поведе в 37-та минута, когато Федерико Бернардески подаде на Никола Калинич и той от малък ъгъл вкара във вратата на Буфон. "Юве" обаче имаше претенции за нарушение в атака на "десетката" на домакините.

Малко след началото на втората част Федерико Киеза направи 2-0 след подаване на Милан Бадел. Повторенията обаче така и не убедиха дали синът на Енрико Киеза докосва топката или голът трябва да се присъди на хърватина. В 58-та минута Гонсало Игуаин се възползва от една от редките грешки в защитата на "Фиорентина" и направи 2-1. До края обаче шампионите не съумяха да се доберат до равенството, а домакините се понравиха с опита си да се надиграват, а не да се защитават глухо.

Това е 4-та загуба за "Ювентус" от началото на сезона. Въпреки това отборът на Макс Алегри е пръв с точка аванс пред "Рома" и мач по-малко. "Фиорентина" се изкачи на 8-мо място в класирането, на 6 зад "Зона Европа", но също има мач по-малко от конкурентите си.