на живо

Гол в края лиши "Милан" от победата и зарадва "Лацио"

1:1 в една от най-очакваните срещи от кръга на Серия "А"

Getty Images

"Милан" и "Лацио" не успяха да се победят в една от най-очакваните мачове от 13-ия кръг на Серия "А". "Росонерите" обаче може да съжаляват за пропуснатия шанс, тъй като голът на римските домакини падна в самия край на мача.

Едната точка в актива и на двата тима не променя нищо в класирането. "Лацио" остава на четвърто място с 23 точки, а "Милан" е пети с една по-малко.

Двата отбора подходиха предпазливо към мача, но бързо головите положения пред двете врати заваляха. Пароло и Бадел направиха пропуски за "Лацио". 

В 28-ата минута топката все пак влезе във вратата на гостите. Милинкович-Савич завърши атаката, но попадението не беше зачетено след гледане на видеоповторение заради засада.

Снимка: Getty Images

До края на полувремето Имобиле имаше възможност да открие, но Донарума показа добър рефлекс.

Втората част започна с нов натиск на "Лацио". Пароло имаше претенции за дузпа в началото, но съдията така и не ги уважи. 

И все пак гостите първи се добраха до попадение. В 78-ата минута Кесие шутира от границата на наказателното поле, топката рикошира в ръката на Уолъс и влетя в мрежата за 1:0 в полза на "Милан".

Снимка: Getty Images

Точно когато феновете на "росонерите" предвкусваха трите точки и по-горната позиция в класирането, от "Лацио" нанесоха своя удар. В 4-ата минута на продължението Корея с удар по земя от границата на наказателното поле изравни, а последния съдийски сигнал прозвуча при 1:1.