на живо

Головата машина Имобиле не спира да вкарва, а "Лацио" е все по-близо до лидерите (ВИДЕО)

Нападателят прибави още две попадения към сметката си в двубоя срещу "Каляри"

БГНЕС

"Лацио" победи "Каляри" с 3:0 в последен мач от 9-ия кръг на италианската Серия "А" и се доближи само на една точка от втория в класирането "Интер" и на три от лидера "Наполи". "Римските орли" нямаха никакви затруднения срещу гостите от о-в Сардиния, постигайки шести пореден успех във всички турнири и общо 11-ти в 13 мача от началото на сезона.

Голмайсторът на "небесносините" Чиро Имобиле продължи с изумителните си изяви, отбелязвайки нови две попадения. Той бе точен от дузпа още в 7-ата минута, след като малко преди това бе повален в наказателното поле от 19-годишния вратар на гостите Лука Кроста. В едва втория си мач от елита, стражът на Каляри бе видимо притеснен и през първото полувреме грешеше при почти всяко отиграване. Така се случи и в 41-ата минута, когато обаче и бранителите имаха своята вина за втория гол на Имобиле, който се разписа с глава.

27-годишният нападател вече има 17 попадения в 13 срещи от старта на кампанията, а активът му в калчото е 13 гола в 9 двубоя. Имобиле има преднина от 3 попадения на върха в голмайсторската класация пред Пауло Дибала.

Снимка: БГНЕС

Крайният резултат на "Олимпико" бе оформен в началото на второто полувреме, когато централният защитник Бастош засече от въздуха центриране на Луис Алберто от свободен удар.

"Лацио" спечели срещу "Каляри" за девети път в последните 11 сблъсъка помежду им от 2013 година насам, както и в седми последователен двубой у дома с "червено-сините". Тимът от Сардиния бе воден от новия си треньор Диего Лопес, но и свършеното от него през последните дни не спаси отбора от пето поредно поражение в шампионата. Подобна негативна серия не бе сполетявала "Каляри" от януари, 2013 година.

Снимка: БГНЕС

В класирането "Лацио" е трети с 22 точки, колкото има и четвъртият "Ювентус". "Интер" е втори с 23, а лидерът "Наполи" има 25 в актива си. "Каляри" остава на 14-то място с едва 6 точки, след като загуби за седми път в деветте кръга до момента.