на живо

Индиец победи Георги Вангелов в Токио

Българският борец загуби втория си мач на олимпийски игри

Reuters

Българският борец в категория до 57 кг Георги Вангелов загуби срещата си от четвъртфиналите на олимпийските игри в Токио. Той записа поражение от представителя на Индия Кумар Рави.

След категоричната си победа над алжиреца Абделхак Карбахе при дебюта си на олимпийски игри, във втория си мач българинът не намери начин да се противопостави качествено на бронзовия медалист от световното първенство през 2019 г. и двукратен шампион на Азия (2020 и 2021 г.). 

Снимка: Reuters

Рави успя да натрупа преднина още в първата част и поведе с 6:0 точки. След кратката почивка срещата беше доста по-оспорвана, като Вангелов успя да спечели 4 точки в своя актив. Съперникът му обаче прибави още 8.

Българинът, който е бронзов медалист от европейското първенство през 2016 г. и носител на златния пояс "Дан Колов" за 2020 г. има шанс да се добере до мач за бронзов медал в категорията си, ако Рави достигне до финал и го изтегли на репешаж.

Снимка: Reuters

По-късно днес (4 август) на тепиха в Токио Евелина Николова (кат. до 57 кг) ще излезе за втория си мач, а Тайбе Юсейн ще спори за бронзово отличие.