на живо

Интер с първа домакинска победа от два месеца (ВИДЕО)

"Черно-сините" надиграха Дженоа с 3:1

Интер постигна втората си победа под ръководството на Роберто Манчини, печелейки домакинския си мач срещу Дженоа от 18-я кръг на Серия А с 3:1. Успехът е първи за "черно-сините" пред собствена публика от 29 октомври, когато на "Джузепе Меаца" бе надигран другия отбор от Генуа, Сампдория.

Лукас Подолски започна в титулярния състав на Интер за първи път след преминаването си под наем от Арсенал. Другото ново попълнение Джердан Шакири бе оставен сред резервите и не се появи в игра до края на мача.

Домакините се възползваха от импулса в играта си след равенството с Ювентус (1:1) през седмицата и нивото на представянето им през първото полувреме на днешната среща бе много високо. "Нерадзурите" поведоха още в 12-ата минута с втория гол за сезона на Родриго Паласио.

Снимка: БГНЕС

Интер доминираше във владението на топката и след няколко пропуска все пак успя да удвои преднината си. Това се случи в 39-ата минута, когато Икарди бе точен, засичайки центриране на Ернанес от ъглов удар. Нападателят вече има 10 гола от началото на кампанията, подобрявайки постижението си от миналата, когато завърши с 9.

Дженоа започна втората част по-добре и стигна до няколко голови положения, които обаче пропиля. Удар на белгиеца Максим Лестиен дори срещна гредата на вратата, пазена от Ханданович, който в друга ситуация прояви блестящ рефлекс, отразявайки удар на Яго Фалке.

Снимка: БГНЕС

В 85-ата минута гостите все пак върнаха интригата в мача, след като Идзо се разписа от близка дистанция и изглеждаше, че финалните минути ще бъдат изключително драматично. Вместо това първият гол на Неманя Видич с екипа на Интер осигури победата на домакините, които се изкачиха до 8-мо място в класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга.