на живо

Интер се измъчи, но постигна ценна победа

"Нерадзурите" продължават да преследват място в Шампионска лига

Данило Д'Амброзио в прегръдките на съотборниците си след гола му за 2:0
Getty Images/Guliver Photos

Интер надигра Болоня с 2:1 в драматичен мач от 29-я кръг на италианската Серия "А". Домакините си осигуриха победата едва в средата на второто полувреме, но дори и в последните минути трябваше да треперят за преднината си. За отбора на Роберто Манчини това е втори пореден успех, с който продължава преследването на третото място в класирането, което в момента се заема от Рома. Болоня пък допусна първата си загуба в шест шампионатни срещи от 3 февруари насам.

В предишните си четири двубоя "червено-сините" не бяха допускали гол във вратата си, а последните им три мача завършиха 0:0. Такъв бе резултатът и след първото полувреме на стадион "Джузепе Меаца", в което чисти положения липсваха, а Интер доминираше. През втората част домакините продължиха да са по-настоятелни в атаките си. Голяма част от тях завършваха с изпълнение на ъглови удари и при 11-я такъв в 72' "черно-сините" поведоха с гол на Иван Перишич, който бе точен за пети път в калчото. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

4 минути по-късно Интер удвои преднината си след нов корнер. Попадението бе дело на защитника Данило Д'Амброзио, който асистира на Перишич малко по-рано. В последните минути Болоня заигра по-нападателно, но това даде резултат едва в 90', когато точен бе ветеранът Франко Бриенца. Времето и силите на неговите съотборници не стигнаха за още един гол до края, допускайки първа загуба от близо 40 дни.

Нападателят на домакините Мауро Икарди се контузи още в началото на двубоя
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Интер спря негативната си серия в домакинствата на Болоня, печелейки за първи път от месец януари, 2011 година. "Нерадзурите" записаха втори пореден успех в първенството - нещо, което не им се бе случвало от началото на декември, но допуснаха гол във вратата си за шести път в последните седем двубоя в Милано. 

Собственикът на Интер Ерик Тохир присъства на срещата, с която бе отбелязана 108-та годишнина от създаването на клуба
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В класирането тимът на Манчини се изкачи на 4-о място с точка повече от петия Фиорентина, който в неделя приема последния Верона. Болоня запазва деветата си позиция преди останалите мачове от кръга.

Три от тях ще може да проследите пряко в ефира на RING:

Неделя, 13:30, Киево - Милан, пряко по RING

Неделя, 16:00, Удинезе - Рома, пряко по RING

Неделя, 21:45, Палермо - Наполи, пряко по RING