на живо

Италиански тимове атакуват "Славия" за играчи

Андреа Христов и Антонис Стериакис в полезрението на тимове от елита

Lap.bg

Отборът на "Славия" е на път да осъществи нови сделки за своите футболисти с тимове от италианския елит. Този път апетитите на отборите от Серия "А" са към защитника Андреа Христов и вратаря Антонис Стериакис. 

Андреа е брат на Петко Христов, който през лятото премина във "Фиорентина". За неговия подпис обаче се борят не "виолетовите", а "Аталанта". Клубът следи Христов в квалификациите на юношеските отбори до 19 години в Испания. Връзката между "белите" и италианския гранд прави бащата на вратаря на "Славия" - Емануеле Джерия.

Снимка: Lap.bg

Италианските медии разкриват и за интерес към вратаря Антонис Стериакис. Според Calcionews24.com 19-годишният грък е следен от шампиона "Ювентус".

"Милан" и "Интер" също се интересуват от футболиста на "белите". На опашката е и "Неполи".

Голяма е вероятността при осъществен трансфер "бианконерите" да постъпят както с Марио Кирев, който откупиха от стадион "Овча купел" преди 10 години. Тогава той игра под наем в различни отбори, но не облече фланелката на "Ювентус".

Снимка: Lap.bg

Антонис Стериакис има договор със "Славия" до лятото на 2020 година. Собственикът на "белите" Венцеслав Стефанов вече обяви, че интерес към стража има от страна на гръцкия гранд "Панатинайкос" и от белгийския "Стандард" Лиеж.