на живо

Ивет Горанова пред bTV: Треперех на стълбичката, невероятна емоция (ВИДЕО)

"Усетих състезанието доста по-леко от други, които съм имала", сподели олимпийската шампионка

Ивет Горанова пред bTV: Треперех на стълбичката, невероятна емоция (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка в кат. до 55 кг кумите в каратето Ивет Горанова даде интервю пред bTV заедно с личния си треньор Ангел Ленков. Тя сподели, че е усетила турнира в Токио доста по-леко от други състезания, но емоцията от триумфа е била толкова силна, че накрая треперела на почетната стълбичка.

"Треперех на стълбичката, потях се, не можех да си стоя мирно на краката. За първи път изпитвам такава емоция. Не мога да го опиша наистина. Страшно е. Финалът за мен беше най-вълнуващата среща, но не мога да кажа, че беше най-тежката. Най-много се забавлявах в нея, защото все пак играех срещу водачката в ранглистата (украинката Анжелика Терлюга). Мачовете ни с нея винаги са много емоционални и атрактивни.", каза Горанова.

Снимка: Lap.bg

"Усетих състезанието доста по-леко от други, които съм имала. Квалификацията в Париж ми беше 10 пъти по-тежка от тези срещи. Не знам на кое точно се дължи. Може би на това, че бях подготвена тактически, психически и физически."

"Знаете, че победата първо се постига в главата и ние това искахме да направим. Бяхме подготвени. Тя трябваше да бъде себе си, да наложи своя стил, да доминира. Наистина го постигна!", коментира треньорът на златната медалистка - Ангел Ленков.

Снимка: Lap.bg

"Почти след всяка среща се чувахме с моята сестра и нейната племенничка. Доста мотивиращо ми действаха. Сестра ми го преживява заедно с мен. Дълги години тренираше и знае във всеки един момент какво се случва.", сподели Ивет.