на живо

Юве подобри рекорда. Мина и през Дженоа (ВИДЕО)

БГНЕС

Победната поредица на Ювентус в Серия А продължава. Този път шампионите спечелиха срещу Дженоа с 1:0, като това бе 13-тата им поредна победа в шампионата. Това е абсолютен рекорд в клубната история. Хората на Масимилиано Алегри подобриха постижението на отбора на Антонио Конте от 2014г.

Единственият гол в мача дойде в 30-та минута, когато Хуан Куадрадо проби страхотно отдясно в наказателното поле и след удара му топката се отклони в Себастиан Де Майо и влезе във вратата.

Юве игра доста по-пестеливо в сравнение с предните мачове, но не допускаше положения пред вратата си. В началото на втората част Дженоа се отвори повече, но с изключение на един удар, затруднил донякъде Буфон, не успя да създаде почти нищо опасно.

Няколко минути след почивката в игра влезе Симоне Дзадза, заменяйки Алваро Мората. Секунди след появата си Дзадза излезе сам срещу вратаря, но пропусна да вкара 4-ия си гол в Серия А за сезона.

В края на двубоя Дзадза получи директен червен картон след безразсъдно влизане отзад в краката на играч на Дженоа. Юве все пак удържа победата си и остава на 2 точки зад лидера Наполи, който се справи със съпротивата на Лацио.

Ето най-интересното от двубоя на Ювентус Стейдиъм: