на живо

"Юве" показа характер и взе своето във Верона (ВИДЕО)

Пауло Дибала се завърна с два гола в труден момент за шампионите

"Юве" показа характер и взе своето във Верона (ВИДЕО)

"Ювентус" победи "Верона" с 3-1 в последен мач от 19-ия кръг на Серия А и продължава ожесточеното преследване на лидера в класирането "Наполи".

Хората на Масимилиано Алегри отидоха за задължителна победа във Верона и поведоха още в 6-та минута, когато се разписа Блейс Матуиди. Домакините, които бяха на предпоследно място в класирането не успяваха да окажат сериозна съпротива през първата част, но и шампионите сякаш помислиха, че отрано са си решили мача.

Така в началото на второто полувреме, сякаш от нищото, "Верона" изравни. Бившият играч на "Ювентус" Мартин Касерес с шут отдалеч направи 1-1.

Последва известен период, в който шампионите не изглеждаха на себе си, но той бе прекратен от Пауло Дибала в 72-ра минута. Той получи подаване отдясно от Стефан Лихщайнер и с десния крак заби топката в мрежата. Това бе първи мач като титуляр за аржентинеца от 5 срещи.

Дибала подчерта ефекта от изявите си и с втори гол. В 77-та минута аржентинецът проби през центъра и преодоля цялата защита на "Верона", след което вкара за 1-3.

"Ювентус" отново застана на точка зад лидера "Наполи" и заема второто място в класирането. "Верона" остава предпоследен, на 2 точки от спасителния бряг.