на живо

"Ювентус" дръпна на 6 точки пред "Наполи" след бой над "Сампдория" (ВИДЕО)

Дъглас Коста герой за бяло-черните с 3 асистенции

"Ювентус" дръпна на 6 точки пред "Наполи" след бой над "Сампдория" (ВИДЕО)

"Ювентус" се доближи още повече до 7-а поредна шампионска титла на Италия, побеждавайки "Сампдория" с 3-0 в мач от 32-я кръг на Серия А.

Така хората на Макс Алегри се възползваха от грешката на "Наполи", завършил 1-1 с "Милан". Те вече имат 6 точки аванс на върха в класирането.

Герой за "Юве" стана бразилецът Дъглас Коста. Той не бе сред титулярите на Алегри, но влезе в игра в 44-а минута. заменяйки контузилия се Миралем Пянич. Още с първото си отиграване Коста центрира убийствено към Марио Манджукич, който от воле направи 1-0.

През втората част "Юве" наглед отстъпи инициативата на "Сампдория", но с няколко контри отчая съперника си.

Дъглас Коста асистира на Бенедикт Хьоведес в 60-а минута, за да стане резултатът 2-0. Това бе първи гол за Хьоведес в едва втория му мач за отбора.

Третият гол бе най-красив от всички. Коста напредна зрелищно по крилото, след като се освободи майсторски от защитник, нахлу в наказателното поле и чукна към Сами Кедира, който вкара за 3-0.

"Ювентус" вече има 6 точки аванс пред "Наполи", но интрига все още има, тъй като предстои пряк мач между двата тима, а шампионите тепърва имат да гостуват на "Интер" и "Рома".