на живо

"Кротоне" и "Лацио" предначертаха спиращ дъха финал на Серия А (ВИДЕО)

Двата отбора завършиха 2-2, което остави битките за Шампионска лига и оцеляване нерешени

"Кротоне" и "Лацио" предначертаха спиращ дъха финал на Серия А (ВИДЕО)

"Кротоне" и "Лацио" завършиха при 2-2 мача помежду си от предпоследния кръг в Серия А и оставиха сериозна интрига в битките за оцеляване и за участие в Шампионска лига. И двата отбора целяха да стигнат до трите точки и гонеха победата до последно, но в крайна сметка напуснаха терена с наведени глави.

"Лацио" поведе с гол от дузпа, вкарана от Сенад Лулич. Домакините оспорваха сериозно положението, но реферът остана непреклонен. Нванво Сими изравни с глава за "Кротоне" в 29-та минута след страхотна асистенция на Бруно Мартела.

В 61-а минута Федерико Чекерини направи 2-1 за "Кротоне". Бранителят, който бе извършил нарушението за дузпата по-рано, се възползва от колеблива изява на вратаря Стракоша и след центриране от фаул вкара.

До края "орлите" натиснаха своя съперник, но оставяха много свободни пространства. Наложи се Стефан Де Фрай да чисти топката от голлинията. В 84-та минута все пак Сергей Милинкович-Савич изравни за "Лацио". Повторенията показаха, че при попадението има засада, но никой от реферите, които би трябвало да гледат на видео ситуацията, за да следят именно за това, не я бе забелязал.

При този развой "Кротоне" остана 18-и, под чертата за оцеляване, но тимовете от 14-о до 18-о място са събрани в рамките само на 2 точки. "Кротоне" трябва да гостува на "Наполи" в последния кръг.

"Лацио" и "Интер" пък ще оформят инфарктен финал на сезона. Столичани имат 3 точки повече от предстоящия си съперник и заемат последната квота за Шампионска лига. Двата тима се срещат в Рим, а при победа "Интер" ще измести опонентите си от така желаната четвърта позиция.